Slovenija > Črna kronika
15365 ogledov

Hotel je stike z otrokom, zato sta ga skušala umoriti

Patricija in Aljaž Verhovnik Večer
Dominik Motaln je januarja lani komaj ušel smrti. Zabodel naj bi ga Aljaž Verhovnik, žena Patricija pa naj bi mu pri zločinu pomagala. Zakoncema zdaj sodijo na mariborskem okrožnem sodišču.

Patricija Verhovnik in Dominik Motaln sta bila prej par, po razhodu pa mu je prepovedala stike z otrokom, za katerega je trdila, da on ni njegov oče. Motaln se ni vdal in je na celjskem sodišču sprožil postopek za ugotavljanje očetovstva ter tega nato tudi v resnici dokazal.

Padel v zasedo

A še prej, 16. januarja lani, je padel v zasedo, ki sta mu jo po prepričanju tožilstva nastavila Verhovnikova, ker Patriciji menda ni bilo po godu, da hoče vzdrževati stike s hčerko. Motaln se je zvečer s psom vrnil domov, pred hišo ga je še božal, takrat pa naj bi ga izza hrbta napadel 25-letni Aljaž, oborožen z nožem in šilom. Trikrat naj bi ga zabodel, dejanja pa ni dokončal, na zaslišanju je povedal, da se je premislil.

Zaradi poskusa umora na zahrbten način so ga obsodili na sedem let zapora, vendar se je z odvetnikom Igorjem Weindorferjem pritožil na višje sodišče, ker da prvostopenjsko ni preverilo, ali  razlikuje med očitki, kot so poskus umora, poskus uboja ali poskus uboja na mah, in tudi uspel – senat je kazen razveljavil. Zdaj po poročanju Večera tudi trdi, da je žrtev zarote policistov, saj naj bi za napad izvedel šele po njihovem klicu, na policijski postaji pa naj bi mu rekli, naj reče, da je poskusil umoriti nekdanjega partnerja svoje žene, ker bo dobil milejšo kazen, največ eno leto zapora. Ubogal jih je, oni pa naj bi ga torej zmanipulirali.

Nož se je zvil, šilo zlomilo

Danes so si zbrani v sodni dvorani lahko ogledali fotografije s prizorišča zločina in posnetke nadzornih kamer pred Motalnovo hišo, ki napada sicer niso zabeležile, se pa vidi moškega, ki je iz ene potegnil kabel. Prav tako so pokazali orožje, ki naj bi ga uporabil Verhovnik - nož se je zvil, menda na denarnici, šilo pa zlomilo - ter žrtvina okrvavljena oblačila.

Zaslišali so tudi tri kriminaliste z oddelka za računalniško preiskovanje. Predvsem je bila dilema, zakaj je SMS-sporočilo, ki naj bi ga obtoženi po dejanju poslal ženi, prazno, ona pa je prejela dvignjen palec. Do tega naj bi prišlo, so pojasnili, ker so telefona pregledali z različnima programoma in eden od njiju ni prepoznal emotikona.

Patricija Verhovnik se brani z molkom, Aljaž pa bo svoj zagovor dopolnil, a ker bo to storil pisno, se bo sojenje nadaljevalo konec meseca.

Komentarjev 5
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 08:04 12.april 2023.

    Žensko obvezno sterilizirat, ker je nevarna tako za otroka kot očetu otroka ! Ta ne sme imeti več nobenega otroka, ker je neuravnovešena mama !

  • radovednica 07:41 12.april 2023.

    ciganska posla pač.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 01:31 12.april 2023.

    Slovenclji se bomo iztrebili v družinskih tragedijah in prometnih nesrečah.