Slovenija > Črna kronika
78 ogledov

Hotel ukrasti sposojen BMW

Sposojen BMW PMP Gruškovje
Avto si je sposodil pri agenciji, nato pa ga hotel odpeljati v Turčijo. Na Gruškovju so ga prestregli slovenski policisti.

22-letni državljan Turčije se je v četrtek zvečer z avtomobilom znamke BMW nemških registrskih tablic pripeljal na mejni prehod Gruškovje. Želel je izstopiti iz Republike Slovenije.

Ker je policist posumil, da je vozilo odtujeno, je od voznika zahteval prometno dovoljenje. Pri pregledu prometnega dovoljenja je ugotovil, da je lastnik vozila nemško podjetje za izposojo vozil. Zato je od voznika zahteval še najemno pogodbo za vozilo.

Pri pregledu najemne pogodbe je policist ugotovil, da voznik z vozilom ne bi smel zapustiti območja 1, Slovenija pa je po njihovih pogojih v območju 2. Tako je namreč zapisano v najemni pogodbi.  

Policisti so navezali stik s pooblaščeno osebo nemškega podjetja, ki je povedala, da bodo zaradi kršitev pogojev najemne pogodbe podali prijavo pri pristojni policijski postaji.

Ob 17.30 so policisti vozilo preverili v šengenskem informacijskem sistemu SIS II, in ugotovili, da je za vozilom že razpisan ukrep zaseg predmeta. V Nemčiji je bila namreč že podana kazenska ovadba.

Policisti so zato vozilo zasegli, zoper državljana Turčije pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja zatajitve