Slovenija > Črna kronika
34 ogledov

Hriberškov odvetnik se je spet pritožil

Borut Hriberšek PU Ljubljana
Odvetnik Boris Grobelnik, ki zastopa nekdanjega Sintalovega varnostnika Boruta Hriberška, se je danes vnovič pritožil na odločitev preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča v Ljubljani, ki je za Hriberška odredila 30-dnevni pripor.

Preiskovalna sodnica je Borutu Hriberšku tridesetdnevni pripor določila v petek, potem ko se je po nekajdnevnem skrivanju v četrtek predal policiji. Hriberškov odvetnik Boris Grobelnik se je na ta sklep pritožil, zunajobravnavni senat pa je pritožbi ugodil in zadevo vrnil nazaj v odločanje preiskovalni sodnici. Slednja je nato znova odločila, da Hriberšek ostaja v tridesetdnevnem priporu.

Grobelnik je za POP TV povedal, da je danes vložil pritožbo na odločitev sodišča glede pridržanja. Grobelnik je zatrdil, da ni nobenih razlogov za begosumje, saj se je storilec policiji predal sam, v tujini pa po besedah odvetnika tudi nima navez, ki bi mu pomagale pri begu. Zato odvetnik zahteva, da se osumljenca izpusti na prostost ali pa se mu odredi hišni pripor.

Zunajobravnavni senat sodišča mora o pritožbi odločiti v 48 urah, vendar gre tukaj, kot je v nedeljo za STA pojasnil odvetnik, za instrukcijski (priporočeni) rok.

Naj vas spomnimo

47-letni Hriberšek, ki je v Sintalu skrbel za varovanje denarja, je 6. aprila zvečer iz centralnega trezorja podjetja ukradel več sto tisoč evrov. Nato se je odpeljal v tujino, kjer se je več dni skrival, v četrtek zvečer pa se je na Šentilju predal policiji. Del denarja je prinesel s sabo, del pa naj bi ga skril v sef na železniški postaji v nemškem Mannheimu.

Nemški policisti naj bi v nedeljo odprli sef. Po Grobelnikovih informacijah naj bi denar še preštevali, štetje pa naj bi končali do večera. Denar je bil natlačen v večji potovalki in dveh manjših nahrbtnikih. Policisti naj bi popisovali serijske številke vseh bankovcev, ki so jih našli v sefu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.