Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Hrvaška: v enem dnevu pet utopitev

Jezero Bundek v Zagrebu. Pixsell
V nedeljo se je na Hrvaškem utopilo pet ljudi, med njimi tudi šestletni fant, ki je utonil na jezeru Bundek v Zagrebu. Še dva človeka sta se utopila na jezerih in rekah, državljana Avstrije in Rusije pa so našli mrtva v morju ob hrvaški obali Jadrana.

Zagrebška tragedija se je pripetila v nedeljo proti večeru. Nesrečnega šestletnika so poskusili oživiti že na kraju dogodka in ga nato odpeljali v otroško bolnišnico, a je bilo prepozno.

Na otoku Levrnaka na Kornatih pri Šibeniku se je v nedeljo dopoldne utopil avstrijski državljan, ki ga je zadela srčna kap, je na svoji spletni strani sporočila državna uprava za zaščito in reševanje.

Posadka trajekta, ki povezuje Sumartin na otoku Braču in Makarsko, je v nedeljo zvečer iz morja izvlekla truplo. Po identifikaciji so ugotovili, da gre za 39-letnega ruskega državljana, ki je utonil, je na svoji spletni strani poročala Slobodna Dalmacija. Kot so dodali, so v morju našli tudi njegov čoln.

Prva nedeljska žrtev utopitve je bilo dekle, ki je nekaj pred deveto uro zjutraj padlo v reko Kolpo v Pisarovini nedaleč od Zagreba. Nesrečno dekle so prav tako oživljali na kraju dogodka, umrla pa je v bolnišnici v Zagrebu.

V nedeljskih popoldanskih urah je na umetnem jezeru Šoderica v koprivniško-križevški županiji utopil 52-letni moški. Potem ko so prijavili, da ga pogrešajo, so potapljači moškega našli v poznih večernih urah nedaleč od obale, je sporočila tamkajšnja policijska uprava.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.