Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Hrvaškega policista zaradi kazni tujcu suspendirali

Hrvaška policija Profimedias
Avstrijcu je zaračunal previsoko kazen, zaradi česar je začasno ostal brez službe.

Hrvaški policist je avstrijskemu državljanu namesto z zakonom predpisane "polovičke" zaračunal celoten znesek predvidene kazni in na ta način v žep pospravil 500 kun (66,79 evrov). Zoper njega so uvedli disciplinski postopek in še kazensko prijavo zaradi suma zlorabe položaja in pooblastil.

Po podatkih hrvaške policije, ki jih navajajo tamkajšnji portali, je osumljeni konec junija v Novalji Avstrijcu, ki ga je zalotil pri vožnji z motorjem brez čelade, izrekel kazen v polni višini, torej tisoč kun. Avstrijcu je izročil potrdilo, na katerem je bila napisana polna kazen, na potrdilo, ki ostane v evidenci, pa je napisal 500 kun. Razliko je pospravil v svoj žep.

S preiskavo so kriminalisti potrdili, da gre za protipravno premoženjsko korist, zaradi česar je policist na prisilnem dopustu, zoper njega so uvedli disciplinski postopek in kazensko prijavo.

PREBERITE TUDI

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • hubertfast 09:07 11.julij 2016.

    S kolegom sva se vozila po avtocesti v okolici Zagreba, kolega je bil malo prehiter. Ko so nas ustavili in smo imeli premalo kun, je tip na vsak način hotel da plačamo v evrih v gotovini. In bi tudi plačala, ...prikaži več samo sva skupaj imela premalo. Hotel 42 evra, skupaj pa sva jih imela 35. Ves čas sva jima govorila, da gremo za njima do najbližjega bankomata ter plačamo. Tipa pa tega nista hotela. Po ene 20 minutnem nategovanju pa tip privleče ven iz avta mobilni plačilni terminal in je kolega plačal s kartico…. V glavnem, kolega je plačal 250 kun, tip je pa hotel 42 € gotovine......

  • Avatar Džoser
    Džoser 02:31 10.julij 2016.

    Ne hodite na Hrvaško,pa ne bo kazni.Očitno vas ne želijo!!