Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Hrvat in Srb po filmsko iz zapora

Zapor v Avstriji Reuters
Iz zapora v avstrijskem mestu Hirtenberg sta pobegnila 32-letni srbski državljan Ivan D. in 38-letni hrvaški državljan Mario S. Skupaj s še dvema zapornikoma sta pobegnila skozi luknjo v zidu.

Omenjeni štirje zaporniki so več mesecev kopali luknjo skozi zid v zaporniški pralnici. Uprava zapora pa je za beg zapornikov izvedela, ko so mimoidoči sprehajalci ob zaporu paznike obvestili, da na prostost skozi luknjo lezejo zaporniki, poroča Krone.

Takoj za tem se je začel lov nanje. Po dvajsetih minutah so policisti našli prebivalca Kosova in Romuna, Srba in Hrvata pa še iščejo. V lovu na zapornike je sodelovalo 80 policistov, ki so med drugim uporabili tudi helikopter.

Ivan in Mario sta bila zaradi preprodaje droge obsojena na tri leta zapora. Po pisanju avstrijskih medijev je bil pobudnik bega srbski državljan. Luknjo pa je skupaj s še 25 zaporniki kopal več mesecev.

Ker so imeli dostop do vseh prostorov v zaporu, so tako lahko na dan izkopali centimeter betona. Eden izmed zapornikov naj bi po pisanju Kurierja sicer kazen odslužil konec tega meseca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.