Slovenija > Črna kronika
8 ogledov

Hrvatič: Ropa nisem organiziral sam

Hrvatič je zanikal govorice, da bi rop organiziral sam. Žurnal24 main
Receptor je odprl vrata roparjema, ker naj bi mislil, da so prišli dostavit blago.
"Ja, sam sem si to organiziral, ker nimam boljšega dela," malce nestrpno zanika govorice, ki so začele krožiti po Obali, Rajko Hrvatič, lastnik igralnice Casino Carnevale, ki sta jo včeraj nekaj po osmi uri zjutraj oropala dva mladeniča s čeladami in jo ucvrla v neznano. Hrvatič se sklicuje na interes preiskave in za zdaj ne želi razkriti, koliko denarja mu je zmanjkalo in ali je imel vsoto zavarovano. Roparjema je pot v notranjost utrl receptor, ki jima je preprosto, s pritiskom na gumb, odprl stranska vrata, ko sta pozvonila.

Blagajničarju grozila
Receptor naj bi v tistem trenutku menil, da gre za dostavo blaga. Nepridiprava, ki sta imela na glavi motoristični čeladi, sta, ko sta vstopila, prijela blagajničarja in ga s pištolama prisilila, da ju je vodil v tako imenovano števnico, kjer je trezor z denarjem. Gre sicer za prostor, ki je skrbno zavarovan z varnostnimi kamerami. Te naj bi tudi vse posnele. Po mnenju poznavalcev igralništva je sicer bolj verjetno, da je šlo za dnevni izkupiček (nekaj deset tisoč evrov), kot da bi izpraznila glavni trezor.

 

16

milijonov evrov naj bi bilo po lastnih besedah vredno Hrvatičevo podjetje.

Nista padla v zasedo
Policisti so z italijanskimi kolegi pripravili štiriurno cestno zasedo, a roparjev niso prijeli. Ustavljali so predvsem mladeniče. Kako Hrvatič komentira govorice, da mu je posel v zadnjem času šepal? "Zelo mi gre slabo, naj bodo Slovenci zadovoljni," cinično odgovori. Znani igralničar je sicer po podatkih revije Manager zdrsnil z lestvice sto najbogatejših Slovencev. Po podatkih Ajpesa za leto 2007 pa je v tem poslovnem letu pridelal v družbi na Škofijah 142 tisoč evrov izgube, prihodkov od prodaje pa je bilo za 5,3 milijona evrov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.