Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Hrvatice najprej omamile, nato kradle kot srake

Kraja nakita Shutterstock
Španska policija je aretirala pet Hrvatic, ki so jih španski mediji imenovali kar balkanska ženska mafija. Tri so vlamljale v domove, dve pa sta si za tarče izbrali onemogle in osamljene starce. Ko sta jih omamili, sta jim na domu ukradli večjo količino dragocenega nakita.

Štiriintridesetletna Sabina in Roberta sta si za svoje tarče izbrali onemogle in osamljene moške v Barceloni. Načrt je bil naslednji. Najprej sta jih več dni opazovali in ko sta spoznali njihove navade, sta se odločili za roparski pohod.

Starejše moške sta z veliko zaskrbljenostjo nad njihovim zdravjem pretentali, da sta pravi "dobrotnici", in dosegli, da so ju povabili v svoja stanovanja. Ta sta si dobro ogledali in če sta odkrili več dragocenih predmetov, sta moškemu v pijačo stresli sredstvo za uspavanje in mu ukradli nakit, poroča Jutarnji list.

Katalonska policija jima je doslej dokazala pet kaznivih dejanj v Barceloni in njeni okolici. Sumljivi sta postali 14. decembra, ko sta poskušali v eni izmed zlatarn prodati nakit.

V hišni preiskavi so pripadniki nacionalne policije našli večjo količino draguljev, verižic, ogrlic, prstanov in drugih dragocenosti.

V Tarragoni vlamljale v domove

Osemdeset kilometrov južno do Barcelone pa je policija 27. decembra v ločeni akciji aretirala še tri Hrvatice, ki so vlamljale v domove.

Policija jim je prišla na sled, potem ko so odkrili avtomobil, v katerem sta bili dve ženski. Po vsej verjetnosti sta čakali na obvestilo tretje, ki je bila v bližnji zgradbi in ki je vlamljala v hišo.

Policija je potrdila, da gre za tri hrvaške državljanke Miro, Dragano in Romino, ki ima poleg hrvaškega še romunsko državljanstvo. Za Romino je sicer tiralico zaradi številnih kraj razpisalo že nemško tožilstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.