Slovenija > Črna kronika
1513 ogledov

Hrvatini: Policistu grozil, da ga bo ustrelil

Policija Saša Despot Fotografija je simbolična
Policisti so morali posredovati, ker so se sprli sosedje.

Policiste PU Koper je v sredo okoli 17. ure poklicala ženska s Hrvatinov, ker naj bi sosed kričal, grozil ter pretepal ženo in moža. Na kraju so policisti našli poškodovana 60-letnega moškega in 54-letno žensko, ki naj bi ju poškodoval njun 45-letni sosed. 

Osumljeni je tisto popoldne prišel do oškodovancev in od njiju zahteval, da mu iz osebnega avtomobila vrneta nahrbtnik, ki ga je pustil v njem. Ker se 45-letnik s tem vozilom ni nikoli peljal, sta bila lastnika začudena, vendar sta mu vozilo vseeno odprla in ga poskusila pomiriti. Moški je po pregledu vozila vseeno z večjim kamnom razbil okna na dveh vozilih in poskušal na silo vstopiti v stanovanjsko hišo, kar sta mu poskušala preprečiti, zato ju je fizično napadel. 

Ob prihodu policistov na kraj je 45-letni moški kraj poskušal zapustiti. Pri tem je policistu grozil, da ima pištolo in da ga bo ustrelil, če se mu približa. S kraja je zbežal v gozdiček pod stanovanjsko hišo. Tam so ga policisti izsledili, prijeli in mu odredili pridržanje. Pri njem niso našli orožja. 

Policisti bodo zoper njega podali kazensko ovadbo zaradi preprečitve uradnega dejanja, povzročitve lažje telesne poškodbe, nasilništva in poškodovanja tuje stvari. Moškega so odpeljali v bolnišnico na strokovni pregled zaradi ugotavljanja prisotnosti alkohola, mamil in drugih psihoaktivnih zdravil  v telesu. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.