Slovenija > Črna kronika
5966 ogledov

Hud požar v Ljubljani, poškodovanih pet ljudi

1/6
Ljubljanska gasilska brigada
Evakuiranih 93 stanovalcev, več stanovanj popolnoma pogorelo.

Nekaj po polnoči je v stanovanjskem bloku na Beblerjevem trgu v ljubljanskih Jaršah izbruhnil ogenj.
Zagorelo je na balkonu v šestem nadstropju bloka. Ob prihodu gasilcev so bila v ognju tri stanovanja,, ogenj se je deloma razširil že na podstrešje. 

Pet ljudi poškodovanih

Iz stanovanj so morali evakuirati 93 ljudi, pri tem pa se je poškodovalo pet ljudi, od tega dva policista in trije stanovalci. Ena oseba je utrpela hujše opekline, ostali so se zastrupili z vdihavanjem dima, tudi oba policista. 

Posredovali so gasilci GB Ljubljana, PGD Šmartno ob Savi, Tomačevo - Jarše, Zadobrova-Sneberje N. Polje in Črnuče. Ogenj jim je ponoči uspelo pogasiti. Dve stanovanji sta popolnoma uničeni, dve pa delno.

Štiri stanovanja pogorela

Okoli pol četrte ure so se stanovalci, ki bivajo do petega nadstropja lahko vrnili v svoja stanovanja, 15 minut kasneje pa tudi ostali stanovalci, razen iz štirih najbolj prizadetih stanovanj. 

Dežurna služba za zaščito in reševanje MOL je za stanovalce zagotovila odeje, ogrevan avtobus in nadomestna stanovanja za stanovalce uničenih stanovanj. 

Policija začela preiskavo

O požaru je bil obveščen požarni inšpektor, zjutraj pa je stekla tudi kriminalistična preiskava, v kateri bodo ugotavljali vzrok in okoliščine dogodka, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.