Slovenija > Črna kronika
41 ogledov

Huda eksplozija v Ljutomeru

Eksplozija jeklenke Ljutomer Youtube
Včeraj, nekaj po 21. uri, je prišlo v stanovanju večstanovanjskega bloka na Postružnikovi ulici v Ljutomeru do močne eksplozije. Eksplozijo so slišali tudi policisti na policijski postaji, ki je v neposredni bližini kraja dogodka.

Včeraj zvečer je na Postružnikovi ulici v Ljutomeru eksplodirala plinska jeklenka. Eksplozija je popolnoma uničila stanovanje, dve sosednji stanovanji v večstanovanjski stavbi pa sta delno poškodovani. Eksplozija je bila po poročanju Uprave za reševanje tako močna, da je poškodovala tudi sosednjo stavbo preko ceste, kakor tudi deset osebnih avtomobilov parkiranih v neposredni bližini.

Na pomoč prihiteli policisti

Dva policista sta z gasilnimi aparati iz policijske postaje stekla do stanovanja nasproti policijske postaje, v katerem je prišlo do eksplozije. Pridružil se jima je tudi občan, ki živi v soseski. Policista sta v stanovanju omejila začetni požar, nato pa so skupaj rešili hudo poškodovano 64-letnico, ki je živela sama. Poškodovanka je bila z reševalnim vozilom odpeljana v soboško bolnišnico, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Nato so na kraj z gasilnimi aparati pritekli še trije policisti, ki so do prihoda gasilcev omejili požar. Do konca so ga pogasili gasilci, ki so s hitrim posredovanjem preprečili ogroženost drugih stanovanj v bloku.

Jeklenki sta bili odprti namerno

Kriminalisti so ugotovili, da je do eksplozije prišlo zaradi uhajanja plina iz dveh plinskih jeklenk, ki sta bili odprti namerno. Motiv še ugotavljajo.

Zaradi dima in strupenih plinov je iskalo zdravniško pomoč več stanovalcev, med drugim tudi oba policista in občan, ki so prvi prišli na kraj nesreče.

Velika gmotna škoda

Eksplozija je povzročila veliko gmotno škodo. Poleg popolnoma uničenega stanovanja je poškodovanih še pet drugih stanovanj in 13 avtomobilov, ki so bili parkirani pred blokom. Polomljenih je tudi več stekel v sosednjem stanovanjskem bloku.

Policisti so že izključili tujo krivdo. Lastnico pa so zaradi povzročitve splošne nevarnosti kazensko ovadili.

Komandir Policijske postaje Ljutomer bo za občana in oba policista, ki so poškodovanko rešili iz gorečega stanovanja, predlagal za podelitev priznanja policije, so še sporočili s PU Murska Sobota.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.