Slovenija > Črna kronika
169 ogledov

Huda nesreča, avtocesta več ur zaprta

Kolona Blagovica pic
Zaradi hude nesreče je bila več ur zaprta štajerska avtocesta.

"Okoli 8.30 je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči na avtocesti pri kraju Blagovica v smeri proti Celju. Po prvih znanih podatkih sta v nesreči udeleženi dve tovorni vozili, udeleženci naj bi utrpeli tudi poškodbe," so sporočili policisti. Glede na trenutne podatke ne gre za hujše poškodbe, a bo zaradi ogleda kraja in odstranjevanja posledic odsek avtoceste dlje časa zaprt. 

"Vsem udeležencem priporočamo, da uporabijo vzporedno regionalno cesto. Hkrati naprošamo vse, da upoštevajo navodila policistov in vzdrževalca ceste ter vozijo strpno in previdno," še sporočajo policisti. 

Ob 12.30 je bila avtocesta odprta, ostaja pa zaprt vozni pas pri Blagovici proti Celju. Zastoj je dolg osem kilometrov, ob dveh pa so posledice prometne nesreče odstranjene. 

Za osebna vozila priporočamo obvoz na relaciji Lukovica - Blagovica ali Trojane. Zastoji so tudi na vzporedni cesti Lukovica - Blagovica, poroča prometnoinformacijski portal. 

Na pomurski avtocesti je pred cestninsko postajo Dragotinci proti Mariboru ob 12.30 osem kilometrov dolg zastoj. 

Pred Karavankami desetkilometrska kolona tovornjakov na voznem pasu

Pred predorom Karavanke je proti Avstriji je bil zjutraj od devetih 10 kilometrov dolg zastoj tovornih vozil, ob pol enajstih je kolona dolga še sedem kilometrov. Voznikom osebnih vozil za smer Jesenice in Kranjsko Goro priporočajo izvoz Lesce.

"Voznike na zastoj opozarja postavljena prometna signalizacija, tovorna vozila stojijo na voznem pasu. Svetujemo veliko previdnost pri približevanju stoječi koloni in vožnji mimo po prehitevalnem pasu. Vozniki naj na tem odseku zmanjšajo hitrost in vozijo posebej previdno," opozarjajo policisti kranjske policijske uprave. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.