Slovenija > Črna kronika
8163 ogledov

Huda nesreča, motorista odpeljal helikopter

1/2
PGD Bovec
Danes ob 10.49 uri je na regionalni cesti med Kobaridom in Bovcem izven naselja Srpenica prišlo do hude prometne nesreče.

Po prvih zbranih podatkih je 56-letni avstrijski motorist vozil kot prvi v skupini motoristov iz Bovca proti Kobaridu. Na ravnem delu ceste blizu tamkajšnje tovarne je prehiteval osebni avtomobil, ko mu je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 75–letni voznik avtomobila z območja policijske uprave Ljubljana.

56-letni Avstrijec je z motornim kolesom čelno trčil v prednji levi del osebnega avtomobila in se pri tem huje telesno poškodoval, zaradi hudih poškodb glave je v življenjski nevarnosti. S helikopterjem so ga odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Policija je o prometni nesreči obvestila preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Cesta na tem odseku regionalne ceste med Bovcem in Kobaridom je bila najprej popolnoma zaprta za ves promet, ob 12.25 ure dalje pa je cesta odprta za promet izmenično enosmerno, saj ogled prometne nesreče okrog enih popoldan še poeka.

Gasilci PGD Bovec so poškodovanemu motoristu nudili prvo pomoč, usmerjali promet in pomagali reševalcem NMP Tolmin, ki so ga pripravili za helikopterski prevoz.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.