Slovenija > Črna kronika
19874 ogledov

Huda nesreča, na cesti ugasnilo še eno življenje

Policija Anže Petkovšek
Voznik je v nesreči utrpel hude poškodbe, sopotnik pa je umrl.

Včeraj ob 22. uri se je zaradi neprilagojene hitrosti na regionalni cesti pred naseljem Zali Breg v občini Brda pri Novi Gorici zgodila zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba. 

"20-letni voznik začetnik, italijanski državljan, je vozil osebni avtomobil znamke Honda izven naselja Zali Breg, iz smeri naselja Šmartno proti naselju Dobrovo po klancu navzdol," so sporočili s PU Nova Gorica. "Pred vasjo Zali Breg je po izpeljavi ostrega levega nepreglednega ovinka preko neprekinjene sredinske črte prehitel pred seboj vozečo voznico osebnega avtomobila. Po prehitevanju omenjene voznice je z vozilom zapeljal na desno smerno vozišče, po katerem je vozil pred prehitevanjem, in nato
pripeljal v blagi levi pregledni ovinek."

Po travnati površini vozil še 40 metrov

Zaradi neprilagojene hitrosti je 20-letni voznik z vozilom zapeljal v desno izven vozišča na travnato površino, kjer je s prednjimi desnimi vrati in desnim zunanjim vzvratnim ogledalom oplazil prometni znak za naselje. "Po tem je 20-letni voznik vozil po travnati površini še približno 40 metrov, nato pa je njegovo vozilo zaneslo v levo proti desnemu robu vozišča, kjer je prevozil grmičevje ene od  stanovanjskih hiš," je pojasnil Dean Božnik s PU Nova Gorica. "Zatem ga je z vozilom zaneslo v levo preko vozišča, kjer se je s prednjim levim delom avtomobila zaletel v betonski zid (višine približno 0,4 m), ki poteka ob levem smernem vozišču. Osebno vozilo se je nato odbilo v desno in se prevrnilo na streho."

20-letni italijanski voznik je v nesreči utrpel hude telesne poškodbe in so ga reševaci po prvi zdravniški oskrbi na kraju odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko  bolnišnico, medtem ko je omenjeni 48-letni sopotnik v avtomobilu zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče.

V letošnjem letu je na cestah na Severnem Primorskem za posledicami prometnih nesreč umrlo že 11 oseb.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 18:44 15.julij 2019.

    Vi pa po Ljubljan postavlajte radarje , kjer je število mrtvih na količino prometa , zanemarljivo !! Ubijajo se po vaseh in med vasmi , kjer nikoli ni policije !