Slovenija > Črna kronika
16985 ogledov

Huda nesreča na avtocesti, udeleženih več vozil

Nesreča na Štajerki
1/3
mariborinfo.si
Poškodovanih je več oseb.

"Okrog 11. 30 se je pred počivališčem Dobrenje zgodila huda prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih več vozil, med njimi tudi vozilo tujih registrskih številk, ki je pred policisti bežalo v smeri proti Avstriji," je pojasnila Anita Kovačič Čelofiga s PU Maribor.

Voznik osebnega vozila nizozemskih registrskih tablic je trčil v kombinirano vozilo, ki ga je odbilo v vozilo pred njim. 

"Osem oseb je bilo lahko telesno poškodovanih, nobeden ni v življenjski nevarnosti," je povedal pomočnik komandirja PPP Maribor Anton Vink.

Pojasnil je, da se je voznik osebnega vozila pred tem na mejnem prehodu Gruškovje izognil mejni kontroli, zaradi česar je bila policija obveščena o vozilu, ki vozi iz smeri Hrvaške proti Avstriji. "Vozilo je bilo na avtocesti opaženo, policisti so mu pričeli slediti, voznik ni upošteval znakov za ustavitev, nadaljeval z vožnjo in povzročil prometno nesrečo," je še razložil Vink.

Zaradi prometne nesreče je bil nekaj časa zaprt vozni pas na štajerski avtocesti med krožiščem Pesnica in cestninsko postajo Pesnica proti Šentilju v Avstriji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 17