Slovenija > Črna kronika
39 ogledov

Huda nesreča v središču Celja

Prometna nesreča sredi Celja.
1/14
Gregor Katič
Domnevno zaradi vožnje v rdečo luč trčili dve vozili. Voznik, ki naj bi nesrečo povzročil, je hudo poškodovan.

V centru Celja, na križišču Mariborske in Kidričeve ceste, se je nekaj minut po 9. uri zgodila huda prometna nesreča, v kateri naj bi bili udeleženi dve vozili. Po prvih neuradnih informacijah naj bi do nesreče prišlo zato, ker je eden od voznikov zapeljal v križišče, čeprav je na semaforju gorela rdeča luč.

Prišlo je do silovitega trčenja med dvema voziloma, pri čemer naj bi vozilo povzročitelja obrnilo na streho in je povsem uničeno. Povzročitelj naj bi se pri tem huje poškodoval in so ga prepeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico.

Zaradi te nesreče v centru Celja prihaja do velikih zastojev, promet pa v celoti stoji v smeri proti Žalcu. Po informacijah očividcev in policistov, ki še vedno opravljajo ogled kraja dejanja, naj bi bila cesta zaprta še nekaj časa, zato voznikom svetujejo, naj se centru mesta izognejo in izberejo druge poti.

Huda nesreča tudi včeraj

Včeraj dopoldne pa so celjski policisti obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila na Stritarjevi ulici in v kateri sta bila udeležena voznik kolesa z motorjem in voznik kombija. Voznik kombija je vozil po Stritarjevi ulici iz smeri Kersnikove proti Ipavčevi ulici.

Ko je pripeljal po ravnem delu vozišča Stritarjeve ulice do odcepa za podjetje Simer, je začel z vozilom zavijati levo, za njim pa je takrat pripeljal voznik mopeda. Ko je mopedist opazil, da kombi pred njim zavija v levo, je sunkovito zavrl ter trčil v robnik hodnika za pešce, padel in trčil v kovinski drog prometnega znaka.

Pri tem se je huje poškodoval. Ker okoliščine prometne nesreče še niso v celoti razjasnjene, na policiji prosijo priče, naj se oglasijo na Policijski postaji Celje oziroma pokličejo na eno od naslednjih telefonskih številk (03) 54 26 400, 113 ali 080 12 00.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.