Slovenija > Črna kronika
6624 ogledov

Huda nesreča, voznik je ostal ukleščen

Prometna nesreča na primorski avtocesti, tovornjak
1/4
PGD Dolnji Logatec
Včeraj popoldne je manjši tovornjak, ki je kategoriziran kot kombinirano vozilo, na avtocesti trčil v zadnji del tovornjaka.

"Ob 17.18 je na primorski avtocesti v smeri Ljubljane pri Uncu kombinirano vozilo trčilo v zadek polpriklopnika tovornega vozila. V kombiniranem vozilu je bila ukleščena ena oseba," poroča portal uprave za zaščito in reševanje.

Posredovali so gasilci PGD Cerknica in Dolnji Logatec, ki so zavarovali kraj dogodka in rešili ukleščenega voznika.

Do nesreče je prišlo med Uncem in Logatcem, udeležena pa sta bila voznik kombija (tako je uradno kategoriziran manjši tovornjak) in voznik tovornega vozila s prikolico. Po do zdaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda je do nesreče prišlo, ker 57 letni madžarski državljan ni vozil na zadostni razdalji za tovornim vozilom,  ki ga je pred njim vozil 27 letni državljan Poljske. Voznik kombija  je trčil v zadnji del prikolice tovornega vozila, ki je zaviral zaradi kolone pred njim. Pri tem se je 57 letni voznik  huje telesno poškodoval, ni pa v življenjski nevarnosti.

Zaradi ogleda in odpravljanja posledic prometne nesreče je bil do 20. ure oviran promet v smeri Ljubljane, zaradi česar so nastale daljše kolone.

"Pohvaliti moramo odlično sodelovanje s PGD Cerknica, saj smo istočasno vsak na svoji strani vozila izvajali odmik armature poškodovanega vozila. Za tak poseg je potrebna dobra komunikacija med gasilci, ki danes ni bila ovira. Tako smo hitro in učinkovito rešili hudo poškodovanega voznika," so logaški gasilci zapisali na svojem facebook profilu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.