Slovenija > Črna kronika
12876 ogledov

Cesto po desetih urah odprli, 25-letnik umrl

Nesreča v Hudi lukni PGD Slovenj Gradec
Cesta je bila zaradi prometne nesreče zaprta deset ur.

Zgodaj zjutraj se je izven naselja Kozjak zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl voznik tovornjaka. Nesreča se je po podatkih policije zgodila ob 4.16, ko je 25-letni voznik tovornega vozila vozil iz Mislinje proti Velenju.

"V ostrem desnem ovinku je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal izven vozišča, kjer se je tovorno vozilo prevrnilo na bok," so pojasnili pri Policiji. "Voznik je ostal ukleščen v vozilu in zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl."

Cesta Velenje - Mislinja je bila zaradi nesreče v Hudi Lukni zaprta v obe smeri več kot deset ur. "Odstranjevanje posledic nesreče se je zavleklo zaradi razsutega tovora," so sporočili s PU Celje.

Cesta je bila zaradi ogleda prometne nesreče in odstranjevanja posledic zaprta v obe smeri več kot 10 ur.

Odstranjevali sekance

Na udeleženem vozilu je bilo namreč naloženih več deset ton sekancev, ki jih je bilo treba odstraniti. Pri odstranjevanju in odvozu tovora je sodelovalo več vozil. "Zaradi specifike terena je oteženo tudi samo odstranjevanje tovornega vozila, udeleženega v prometni nesreči," so še pojasnili pri PU Celje. 

V nesreči je umrl 25-letni državljan Bosne in Hercegovine z začasnim bivališčem na območju PU Ljubljana. 

Že deseta smrtna žrtev na Celjskem

To je letos deseta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju PU Celje. V prometnih nesrečah je umrlo šest voznikov osebnih vozil, dva pešca, kolesar in voznik tovornega vozila. Lani v enakem obdobju sta v prometnih nesrečah na območju PU Celje umrli dve osebi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.