Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

Huda prometna nesreča na dolenjki: spet smrtna žrtev

Nesreča na dolenjki
1/2
PU Novo mesto
Na avtocesti Ljubljana–Novo mesto se je zgodila huda prometna nesreča. Umrl je 49-letni moški iz Ljubljane.

Po prvih ugotovitvah policistov je voznik tovornega vozila, državljan Bolgarije, do smrti zbil 49-letnega pešca, ki naj bi izstopil iz vozila. O nesreči sta bila obveščena preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec, ki sta se udeleželila ogleda kraja prometne nesreče.

Prav tako so na kraju dogodka policisti. ki še vedno preiskujejo okoliščine, nam je sporočila tiskovna predstavnica PU Novo Mesto Alenka Drenik.

Zaradi prometne nesreče je na dolenjski avtocesti med priključkoma Trebnje – zahod in Trebnje – vzhod za predorom Leščevje v smeri Obrežja zaprt vozni pas, poroča Prometno-informacijski center.

Včeraj sta se na Celjskem zgodili dve prometni nesreči. Na cesti Radlje–Maribor je umrla 80-letna sopotnica, na cesti Arja vas –Velenje, pa umrl 51-letni voznik.

Več sledi ...

Komentarjev 3
  • girl36 14:54 09.marec 2013.

    Dolenjka je z veliko, ko gre za poimenovanje osebe ženskega spola, ki živi na Dolenjskem. Tako kot je vrhničan vrhničan, ko gre za poimenovanje avtobusa, in Vrhničan, ko gre za prebivalca Vrhnike. Dolenjka kot krak avtoceste ...prikaži več je z malo, saj ne gre za živo stvar. Kar malo poguglaj, uporabi korpuse in slovarje, potem pa s takimi slovenističnimi nasveti na plano. Seveda imamo tudi primorko, gorenjko in štajerko ter Primorko, Gorenjko in Štajerko. Zdaj bo verjetno lažje zapisati pravilno.Gužva na Primorki. Hmmm ... :) Gužva na primorki. To je že manj vulgarno. :)

  • Boštjan Turk 12:28 07.marec 2013.

    Dolenjka je z veliko, ker gre za poimenovanje dolenjskega kraka avtoceste, tako kot je primorski Primorka ;)

  • girl36 12:18 07.marec 2013.

    urmal --> UMRLA. Dolenjka je z malo začetnico.