Slovenija > Črna kronika
56669 ogledov

Znanih več podrobnosti o hudi prometni nesreči, ki je terjala tri življenja

PRometna nesreča Ljubljana Rudnik Žurnal24
Huda nesreča, v kateri so življenje izgubile tri osebe.

Zaradi nesreče je še vedno zaprta ljubljanska južna obvoznica med priključkoma Ljubljana jug in Rudnik proti Kopru. Po podatkih policije je okoli 15.30 v bližini izvoza Rudnik v smeri Kopra prišlo do hujše prometne nesreče, v kateri so bila udeležena tri osebna vozila (eno s počitniško prikolico) in dve tovorni vozili.

Voznik tovornjaka je peljal po voznem pasu južne ljubljanske obvoznice v smeri proti Kopru, ko je pred izvozom Rudnik trčil v osebno vozilo, ki se je ustavilo v koloni. "Osebno vozilo je potisnilo naprej, še v eno osebno vozilo, oba pa nato v drugo tovorno vozilo. Drugo tovorno vozilo je nato trčilo še v osebno vozilo s prikolico in se prevrnilo. Prvo tovorno in osebno vozilo pa so nato zajeli plameni. Umrle so tri osebe, ki so bile v prvih dveh osebnih vozilih," so pojasnili na PU Ljubljana.

Bralec, ki se je popoldan vozil na nasprotnem pasu, nam je sporočil, da so si kljub zavesi vozniki še vedno skušali ogledati kraj nesreče, zato je prišlo do zastoja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 25
  • Naklonsky 11:55 12.september 2023.

    Če ne bi bilo avtocestne policije, bi bilo še več težav na naših AC! Tako pa le nekoliko prej prideš na cilj, pa še zastojev ni.

  • Avatar MS
    MS 11:08 12.september 2023.

    1) Odgovornost voznikov je upoštevanje cestno prometnih predpisov! Te odgovornosti ni mogoče prevaliti komurkoli drugem! V konkretnem primeru je kriv voznik kamiona ker ni upošteval varne varnostne razdalje!

  • Idioti 21:20 11.september 2023.

    Lepo govorim stalno , da kdor ni sposoben z os.av. po prehitevalnem pasu voziti 130 , ni za na AC . Umrli so tisti , ki se vozijo "varno" med kamioni s 100 na h !! Da znajo voziti 130 ...prikaži več0 bi stali na prehitevalnem pasu in bi kamiona usekala eden v drugega , njih pa ko J , naj spijo , če im tako paše !