Slovenija > Črna kronika
6699 ogledov

Neverjetna serija nesreč na štajerki

Prometna nesreča kombija Gasilska brigada Maribor Fotografija je simbolna.
Do prvega trčenja je prišlo nekaj minut po 4. uri zjutraj.

Nekaj čez četrto uro je na avtocesti med Arjo vasjo in Šempetrom, v smeri proti Ljubljani, prišlo do prometne nesreče, v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Po prvih podatkih je voznik osebnega vozila na desnem prometnem pasu trčil v osebno vozilo z lahkim priklopnikom, ki je vozilo pred njim. Vozilo povzročitelja je obstalo na prehitevalnem pasu, vanj je trčil še voznik tretjega udeleženega vozila. V trčenju sta se lažje poškodovali dve osebi, ki so ju z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico. V trčenju so z lahkega priklopnika padle vreče naribanih jabolk, kar je še podaljšalo odstranjevanje posledic prometne nesreče. 

Sledila je druga nesreča ...

Nato se je okoli sedmih zjutraj na avtocesti med izvozoma Celje Center in Lopata zgodila še ena prometna nesreča. Voznik tovornega vozila je trčil v tovorno vozilo, ki je zaradi prejšnje nesreče stalo v koloni. Eden od voznikov se je v trčenju lažje poškodoval. 

... in tretja ...

Okoli osmih zjutraj se je v bližini izvoza Celje vzhod zgodila še tretja prometne nesreča. Trčila sta avtobus in kombinirano vozilo. Voznik avtobusa je vozil po odstavnem pasu, ker je nameraval zapustiti avtocesto na izvozu Celje vzhod. V tistem trenutku je z voznega pasu med dvema ustavljenima tovornima voziloma na odstavni pas zapeljal voznik kombiniranega vozila, ki je prav tako nameraval zapustiti avtocesto in je zaprl pot vozniku avtobusa. V trčenju se je poškodovala ena potnica. 

... in še četrta.

Ob 9.20 so na avtocesti med Šentrupertom in Vranskim obravnavali še četrto prometno nesrečo. Zaradi prekratke varnostne razdalje je prišlo do naletnega trčenja treh vozil. Nihče od udeležnih ni poškodovan. Vozila so umaknili na odstavni pas, tako da promet poteka po voznem in prehitevalnem pasu. 

Avtocesta je bila več ur zaprta, nastale so kolone tako na avtocesti kot na vzporedni lokalni cesti. Na štajerski avtocesti je še vedno zgoščen promet, zato policija voznike opozarja na strpno in previdno vožnjo. 

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • primc 12:32 06.junij 2018.

    Dolenjčki in Gorenjčki pa tudi Ljubljančani...pejte se mal pelat po štajerki pa boste videli zakaj je temu tako...