Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Hude poškodbe: ni prav izklopil električne omarice

Električna omarica Sutterstock
Včeraj malo pred 15. uro je Operativno komunikacijski center Policijske uprave (OKC PU) Murska Sobota sprejel obvestilo o delovni nezgodi v podjetju v Murski Soboti.

Policisti so z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 44-letni samostojni podjetnik opravljal električarska  vzdrževalna dela na hladilnem sistemu. Prve ugotovitve kažejo, da  pred pričetkom del ni pravilno izklopil visokonapetostne električne omarice.

Pri vrtanju z vrtalnim strojem je prišlo do kratkega stika na verižno vezanih varovalkah, zaradi česar so "eksplodirale" štiri varovalke, ki so  električarja hudo telesno poškodovale.

Z opeklinami in poškodbami dihalnih poti so ga z reševalnim vozilom odpeljal v soboško bolnišnico, od tam pa na UKC Maribor. Tuja krivda je izključena, so sporočili policisti.

Včeraj malo pred  15. uro je OKC PU Murska Sobota sprejel obvestilo o delovni nezgodi,ki se je zgodila v podjetju v Murski Soboti. V nezgodi  bi naj bila hudo poškodovana ena oseba.

Policisti so z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 44-letni samostojni podjetnih opravljal električarska  vzdrževalna dela na hladilnem sistemu. Prve ugotovitve ogleda kažejo na to, da  pred pričetkom del ni pravilno izklopil visokonapetostne  električne omarice. Pri vrtanju z vrtalnim strojem je prišlo do kratkega stika na verižno vezanih varovalkah, zaradi česar so »eksplodirale« štiri varovalke, ki so  električarja hudo telesno poškodovale (opekline in poškodbe dihalnih poti).

Z reševalnim vozilom je bil hudo poškodovani podjetnik odpeljal v soboško bolnišnico, od tam pa na UKC Maribor.

Tuja krivda je izključena. O nezgodi sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik in državni tožilec, ki se ogleda nista udeležila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.