Slovenija > Črna kronika
70 ogledov

Hudo nesrečo povzročil rešilec

1/3
Žurnal24 main
Prometno nesrečo v Polulah pri Celju je povzročil rešilec, ki se ni prepričal, ali lahko varno prevozi rdečo luč. V incidentu so bili ranjeni trije ljudje, eden huje.

Kakor smo poročali včeraj, so se v prometni nesreči huje poškodovali 60-letni pešec, 69-letna potnica v reševalnem vozilu in 44-letni voznik kombiniranega vozila.

Fotografije posledic nesreče si oglejte TUKAJ.

30-letni voznik transportnega reševalnega vozila, ki je bil na nujni vožnji in je pripeljal iz smeri Laškega, je v križišču prehitel vozila, ki so čakala pri rdeči luči na semaforju. "Voznik se pri tem ni prepričal, ali lahko to stori varno," nam je zatrdila Milena Trbulin, tiskovna predstavnica PU Celje.

Iz smeri Zagrada proti Polulam je v trenutku, ko je reševalno vozilo prevozilo rdečo luč, pripeljal 44-letni voznik kombiniranega vozila. "Voznik reševalnega vozila je s sprednjim delom svojega vozila sunkovito trčil v kombinirano vozilo, ki ga je odbilo proti ustju križišča in hodnika za pešce, kjer je najprej trčilo v 60-letnega pešca, nato pa še v semafor in drog javne razsvetljave," dogodek opiše Trbulinova in doda, da je reševalno vozilo nato trčilo še v dve osebni vozili, ki sta pripeljali s celjske smeri in sta stali pred križiščem na prometnem pasu za vožnjo proti Laškemu.

"Nesreče se pač dogajajo"
"Reševalec je bil iz Sevnice, v nesreči pa naj bi utrpel le lažje poškodbe," nam je včeraj zatrdil vodja celjskih reševalcev. "Tovrstne nesreče se pač dogajajo," je hladno dodal.

Spomnimo, da se je 5. januarja letos na Dolenjski cesti zgodila huda prometna nesreča, v kateri je bilo ranjenih pet ljudi, med drugim tudi voznik specialnega vozila. Rešilec se je na nujni vožnji vračal od nesreče na cesti Ljubljana–Kočevje, kjer mu je na Dolenjski cesti pot presekal 61-letni voznik taksija. Več o tragediji preberite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.