Slovenija > Črna kronika
791 ogledov

Hudo poškodovan 75-letni moški: Ogenj iz peči bruhnil vanj

dim ogenj stopnišče
Na hodniku na tleh ga je klečečega našla žena.

Policisti PU Maribor so bili v četrtek dopoldne obveščeni o požaru v hiši v Polički vasi. V požaru se je poškodoval 75-letni moški, v bolnišnico so na opazovanje odpeljali tudi njegovo 72-letno ženo.

Po do zdaj znanih podatkih je moški 9.35 želel zakuriti v peči na trda goriva v kurilnici v kletni etaži domače hiše. S papirjem in drvmi, ki jih je pripravil, ni uspel zanetiti ognja, zato je - kot že večkrat doslej - v peč prilil neznano količino nafte. Ko je spet prižgal ogenj, je iz peči vanj bruhnil ogenj. Pri tem so se vžgala oblačila, ogenj pa ga je hudo opekel. Ogenj je še naprej gorel iz peči, toplota pa je delovala tudi na elektroinštalacijo in izolacijo bojlerja. 

Poškodovančeva 72-letna žena, ki je bila v tem času na vrtu, je zaznala dim, ki je prihajal iz kurilnice. V kletne prostore se je zaradi dima lahko prebila šele skozi shrambo. Na hodniku je našla na tleh klečečega moža, na katerem so še vedno gorela oblačila. Pokrila ga je z odejo, ki je bila v bližini, in mu pomagala iz kleti v zgornje prostore stanovanjske hiše. Nato se je vrnila v kurilnico in dokončno pogasila ogenj. 

Kljub temu so na kraju posredovali tudi gasilci. V požaru je nastalo za okoli 3.500 evrov materialne škode. 

Poškodovanega moškega so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju. V požaru je utrpel hude telesne poškodbe. Zaradi vdihovanja dima so v bolnišnico z reševalnim vozilom odpeljali tudi poškodovančevo ženo, ki je ostala tam na opazovanju. 

Policisti so opravili ogled kraja požara in zbirajo obvestila in materialne dokaze zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti po 314/I-3. členu Kazenskega zakonika (KZ-1).

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.