Slovenija > Črna kronika
69 ogledov

Hudo poškodovan potnik padel iz vozila, trije najstniki za las preživeli

Prometna Brestanica PU Novo mesto
Včeraj, nekaj po 17. uri se je pri Brestanici zgodila huda prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo eno vozilo.

Policisti so ugotovili, da je 20 letni voznik začetnik, ki ima vozniško dovoljenje šele štirinajst dni, pri Brestanici v ostrem ovinku izgubil oblast nad vozilom. Razlog: neprilagojena hitrost.

Voznik je vozil osebni avtomobil znamke Peugeot iz smeri Boštanja proti Krškem. 

V vozilu so bili še trije potniki. Vozilo je drselo po cesti, zapeljalo v travnati jarek in se prevrnilo. 

Med prevračanjem je iz vozila padel 21-letni potnik, ki je sedel na prednjem desnem sedežu in ni bil pripet z varnostnim pasom. Hudo poškodovan je obležal v travnatem jarku. Reševalci so v bolnišnico odpeljali tudi voznika, 17-letnega potnika in 17-letno potnico. Vsi so se v nesreči lažje poškodovali. 

Policisti so še ugotovili, da tudi potnica med vožnjo ni uporabljala varnostnega pasu. Ogleda kraja prometne nesreče se je udeležila preiskovalna sodnica. Po zaključeni preiskavi bodo policisti povzročitelja ovadili na pristojno tožilstvo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Bojan Žolnir 16:17 08.avgust 2016.

    ... vozil je iz smeri Boštanja proti Krškem ... in pri Brestanici izgubil oblast nad vozilom ... to je tako, kot bi napisali ... vozil je z Ježice proti Črnučam ... in pri Bavarcu izgubil oblast nad vozilom

  • Ivo 19:01 05.avgust 2016.

    Dobijo ga tam, kjer ga dobijo vsi 18-letniki, na izpitnem centru. Kako bo vozil po izpitu, pa je v največji meri odvisno od okolice, v prvi vrsti staršev, ki na vozniški izpit gledajo kot na nekaj samoumevnega in na prometno ...prikaži več varnost na način, "drugi" ne znajo vozit...

  • maresem 16:49 05.avgust 2016.

    Pa kdo tem smrkavim mlečnozobcem sploh da dovoljenje za vožnjo, ko se še posrat v školjko ne znajo.