Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Hudo poškodovan v bolnišnici

Nesreča motorista Nel Pavletić/PIXSELL
Voznik osebnega avtomobila izsilil prednost motoristu.

Včeraj se je nekaj po 16. uri zgodila prometna nesreča na cesti med krajema Zbure in Laknice na Dolenjskem. "Nesrečo je povzročil 48-letni voznik osebnega avtomobila, ki je izsilil prednost 37-letnemu motoristu," je pojasnila Alenka Drenik s PU Novo mesto. Hudo poškodovanega motorista so oskrbeli v novomeški bolnišnici.

Poškodovan tudi kolesar

Sevniški policisti so bili zvečer obveščeni še o eni prometni nesreči, ki naj bi se popoldan zgodila pri Boštanju. "Po prvih zbranih obvestilih je 14-letni kolesar s kolesom zapeljal na bankino, izgubil oblast nad kolesom in padel," je pojasnila Drenikova. Lažje poškodovanega kolesarja so oskrbeli v celjski bolnišnici.

Komentarjev 2
  • drejca1 18:38 08.maj 2015.

    tole cesto poznam, saj jo vsak teden prevozim cca 10 x. Ko je lepo vreme, se peljem počasi, nižje od omejitev in držim se skrajno desno. Zakaj ? Ker je odsek od Zbur do Mokronoga pravi dirkaški poligon za motoriste ...prikaži več in samo čakam, kdaj mi bo kakšen motorist padel pod kolo avtomobila.Eh, potem ga bom pa izsilil...

  • puksicd 14:43 08.maj 2015.

    Ko preberem tole "izsiljevanje" motoristov, vedno pomislim na brutalno hitrega motorista, ki ga voznik kljub temu, da 10-krat pogleda levo/desno ne more opaziti, ker je čez sekundo že v tebi ... Seveda pa je potem v takšnem primeru kriv voznik ...prikaži več avtomobila, pa čeprav je motorist vozil 180 namesto 50. Seveda so izjeme, ampak izsiljevanje je v večini primerov neumna divjaška vožnja "mojstrov" v čeladah.