Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Hudo poškodovani smučarki, policija prosi za pomoč

slovenija 19.01.11, sedeznica, smucisce, smucanje, vlecnica, pocitnice, zimske p Anže Petkovšek
Policisti Policijske postaje Ruše obravnavajo dve smučarski nesreči, ki sta se zgodili na progi Ruška na Arehu. V nesrečah sta oškodovanki utrpeli hudi telesni poškodbi.

Prva nesreča se je zgodila že v petek okoli 13.10, ko je na progi Ruška oškodovanka prismučala do spodnje postaje vlečnice, se ustavila in se kot zadnja postavila v vrsto, ki je čakala na dostop do vlečnice. Takrat se ja vanjo z njene zadnje strani zaletel neznani smučar, oblečen v zeleno-rjavo bundo, star približno 30 do 35 let, ki je prav tako padel. "Po trčenju nista govorila, ampak sta  se odpravila na sidra in se z vlečnico odpeljala proti vrhu. Šele kasneje je oškodovanka iskala zdravniško pomoč v UKC Maribor," pojasni Miran Šadl z mariborske policije.

Smučar v otroka

Druga nesreča se je zgodila v soboto okoli 14.30, ko sta deklica smučarka in njena mama smučali po progi Ruška. Približno na polovici, na najbolj ravnem delu proge pred prelomnico, je za njima prismučal neznani smučar, ki je od zadaj trčil v otroka, da je ta padel po smučišču. Smučar višje postave, oblečen v bež bundo in svetlo rjave hlače, na glavi je imel smučarska očala, se po trčenju ni ustavil in je odsmučal dalje. "Ob trčenju je ta smučar izgubil smučarsko palico, ki jo je pobrala neznana ženska, oblečena v belo bundo. Ta ženska je bila temnih las, na glavi pa je imela črno kapo," dodaja Šadl.

Zaradi razjasnitve okoliščin obeh smučarskih nesreč, policisti prosijo oba udeleženca nesreče, neznano žensko, ki je pobrala palico in vse morebitne druge očividce nesreč, da pokličejo na telefonsko številko 113 ali na Policijsko postajo Ruše, na telefonsko številko (02) 669-09-05.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 18:01 25.februar 2015.

    Žičničarji jih sigurno poznajo , saj so povzročitelji domačini. Jaz namreč za to smučišče slišim prvič v življenju !

  • Undertaker 17:37 25.februar 2015.

    Na cestah se nekateri obnašajo kot norci.Na smučiščih se obnašajo enako.