Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Igralnico ogoljufali za 90.000 evrov

igralnica1 bobo Žurnal24 main
Novogoriški kriminalisti in policisti so pridržali šest ruskih državljanov, ki jih sumijo goljufanja v eni izmed Hitovih igralnic v Novi Gorici. Na nepošten način naj bi pridobili okoli 90.000 evrov.
Novogoriški kriminalisti so prijeli šest ruskih državljanov, starih od 26 do 32 let, ki naj bi z goljufanjem priigrali 90 tisoč evrov. Rusi naj bi v Novo Gorico prispeli z avtodomom, v katerem so bivakirali kar pred eno od Hitovih igralnic. Nenavadni obiskovalci, ki so v Park zahajali med 22. in 27. oktobrom, so zaposlenim takoj padli v oči, njihovo goljufijo pri igralni mizi Punto Banco, kjer naj bi načrtno in usklajeno preusmerjali pozornost igralniškega uslužbenca, pa so pozneje razkrile varnostne kamere.

Učinkovit nadzor kamer

Tilen Majnardi, vodja korporativnega komuniciranja v novogoriškem Hitu, nam je povedal, da so bili Rusi očitno naivni in niso vedeli, da so v povsod po igralnici postavljene videokamere, ki nadzorujejo goste in uslužbence. Poskusi goljufij, ki jih sicer ni veliko, se ponavadi izjalovijo, saj je za nadzor zelo dobro poskrbljeno, ja zatrdil Majnardi in dodal, da uspešno sodelujejo tudi s policijo, a da pri profesionalnih goljufih zbiranje dokazov poteka dlje časa. Nedavni primer goljufije, v katero naj bi bili vpleteni tudi zaposleni, na sodišču še vedno obravnavajo.

Vračilo dobička

Od osumljenih Rusov bodo v Hitu zahtevali poravanavo in vračilo 90 tisoč evrov. To je standardni postopek pri dokazanih goljufijah, v katere so sicer večinoma vpleteni državljani Italije, ki daleč najpogosteje zahajajo v Hitove igralnice.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.