Slovenija > Črna kronika
1761 ogledov

Imel je ustrezno varnostno razdaljo, pa je kljub temu umrl

Smrtna prometna nesreča na primorski avtocesti
1/3
PU Koper
Včeraj ob 8.17 je prišlo do hude prometni nesreči na avtocesti med Postojno in Razdrtim.

Policisti so na kraju ugotovili, da je prišlo do dveh prometnih nesreč. V prvi je voznik kombija na prehitevalnem pasu zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega vozila mazda. Za tem je pripeljal voznik Berlinga, ki je zmanjšal hitrost in se pričel zaustavljati, za njim pa še voznik chevroleta, ki je prav tako zmanjševal hitrost.

Vse bi se končalo le z nekaj zvite pločevine, če ne bi prav takrat po prehitevalnem pasu za njimi pripeljal še voznik avtobusa, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del chevroleja, ki ga je potisnilo naprej in levo v kovinsko varnostno ograjo. V nadaljevanju je avtobus trčil še v berlinga, ki ga je odbilo desno izven vozišča, voznik avtobusa pa je vozilo chevrolet potisnil naprej do kombija. Po tem trku je desno izven vozišča odbilo še kombi.

V nesreči je umrl 65-letni voznik chevroleta iz Kranja, drugi so bili lažje poškodovani. 

Voznik kombija, 51-letnik iz okolice Maribora, bo dobil plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti, 57-letnega voznika avtobusa iz Žužemberka pa čaka kazenska ovadba.

"Policisti so v sodelovanju z uslužbenci DARSa takoj na treh lokacijah uredili izvoz ujetih vozil v koloni in takoj ko je bilo možno odprli promet po odstavnem pasu. Poškodovana vozila so bila v najkrajšem času ostranjena in cesta ponovno odprta za ves promet ob 12.15," so sporočili policisti. 

Komentarjev 2
  • Pepe007 08:43 27.julij 2018.

    Neprilagojena hitrost avtobusa? Močno dvomim v to, da bi šofer avtobusa vozil več kot 99 km / h. Če bi tahograf pokazal več, bi to policija z veseljem objavila. Je pa res, da po mnenju naše policije gre za neprilagojeno ...prikaži več hitrost, če 10 metrov pred avto pade meteor in voznik zapelje v tisto luknjo na cesti.