Slovenija > Črna kronika
1162 ogledov

Incident na Dobu: Obsojenec nad policiste

Dob zapor Žurnal24 main
V zaporu na Dobu pri Mirni sta bila med uradnim postopkom, ki so ga pri enem od obsojencev izvedli zaradi suma, da skriva prepovedane predmete, danes dopoldne poškodovana dva pravosodna policista. Poškodbe so jima oskrbeli v zdravstveni ustanovi, bolnišnično zdravljenje pa ni potrebno. Obsojenca so že premestili v drug zavod.

Kot so sporočili z Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij, obsojenec kljub večkratnim opozorilom in kasneje izdanemu ukazu pravosodnih policistov v postopku ni korektno sodeloval, zato so zoper njega v skladu z načelom postopnosti in sorazmernosti uporabili prisilna sredstva.

V postopku, v katerem so pri osebnem pregledu obsojenca tudi našli prepovedan predmet, je bilo udeleženih več pravosodnih policistov, dva sta bila poškodovana. Direktor zavoda je z njima po dogodku opravil razgovor in po doslej zbranih informacijah so jima poškodbe ustrezno oskrbeli v zdravstveni ustanovi. Kot je običajno v takšnih primerih, jima bodo ponudili tudi psihološko podporo.

Na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij obžalujejo, da je do dogodka prišlo, ter upajo, da bo okrevanje obeh pravosodnih policistov čimprejšnje. O dogodku so obvestili pristojne organe, ki bodo zoper obsojenca izvedli ustrezne postopke zaradi suma kaznivega dejanja, zoper njega bodo uvedli tudi disciplinski postopek, poleg tega so ga že premestili v drug zavod.

"Odgovorno delo pravosodnih policistov je podvrženo tudi različnim tveganjem, ki se jim glede na poslanstvo in naravo dela z zahtevno populacijo žal ne moremo povsem izogniti," so zapisali. Dodali pa so, da se je v preteklem letu na ravni Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij število groženj in napadov na zaposlene zmanjšalo. V letu 2019 so zabeležili 24 groženj, v letu 2020 pa skupno 18. Napadov je bilo v lanskem letu 13, v letu poprej pa 15.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Kirka 08:42 12.maj 2021.

    Ena večjih neumnosti je tudi, če ponoči zasačiš vlomilca v lastni hiši ali stanovanju. Lahko ti vse pokrade, te zmaltretira ali rani - ne smeš se ga dotakniti, ker imaš v primeru, če mu skriviš las na glavi, za vratom ...prikaži več policijo, sodstvo, zasebne tožbe. Narobe svet!

  • Kirka 08:29 12.maj 2021.

    Problem je, ker imajo kriminalci več pravic kot žrtev. Npr. morilec je umoril človeka - žrtev nima prav nikakršnih pravic več, odvzeto ji je bilo tisto edino, kar ima vsak človek. Morilec ima pravico živeti, biti polno oskrbovan (čeprav v ...prikaži več zaporu ), poskrbljeno je za njegovo zdravstveno, duhovno, fizično počutje. Ima volilno pravico, pravico do pritožbe ( zaradi menijev, ki mu ne "ležejo", ker nima interneta, ker mu je morda pretrda postelja...) pravico do dela... Narobe svet.

  • 6d27bf1a5689dbb4e902b7e95a57f065ae13bfc9 05:25 11.maj 2021.

    Tukaj se vidi kako nesposobne policaje imamo. Cela skupina jih je bilo pa sta jih vseeno dva kasirala. Žalostno