Slovenija > Črna kronika
139 ogledov

Interpol ne najde Kosa

Zdenko Kos Policija
Tiralica. Zdenka Kosa, ki mu ljubljansko sodišče ne uspe vročiti pošte, je sodnik v Veliki Britaniji že denarno kaznoval.

Zdenka Kosa, ki ga mednarodni Interpol zaradi prevar in poslovnih goljufij v Sloveniji išče že od leta 1998, je okrožno sodišče v Northamptonu v Veliki Britaniji medtem zaradi prevare kaznovalo novembra 2009. V okolico Londona, kjer tudi zdaj menda prebiva in upravlja dve podjetji, naj bi se Kos pod lažnim imenom zatekel že pred 15 leti, pravijo viri blizu policiji.

Išče se od lani

Iz sodbe britanskega sodišča izhaja, da je bil Kos kaznovan z dobrimi deset tisoč funti denarne kazni. Tamkajšnje ministrstvo za pravosodje pa še ni odgovorilo na naša vprašanja, ali se je Kos sojenja redno udeleževal in ali so o tem obvestili slovenske pravosodne organe. Ljubljansko sodišče je zanj septembra lani namreč odredilo mednarodno tiralico.

Komentarjev 1
  • Eva Nagajiva 18:44 06.januar 2013.

    Vaše navedbe kar zadeva Zdenka KOSA ni popolne,njega "se išče že lep" čas,vendar kljub temu,da se ve,kje biva se ne ukrene.Vse podatke v zvezi s tem hranim,je pa nekaj res,sodišče v Kranju in sodišče v Ljubljani si zadevo podajata,zato nikoli ...prikaži več ne veš,kdo je odgovoren,da ga ne najdejo že od leta 1992.Zanimivo,da se nihče več ne trudi...v tem primeru gre za kamuflažo,nihče ga več ne išče,nekomu paše,da se ga ne najde...EVA