Slovenija > Črna kronika
1492 ogledov

Izgubil ravnotežje in omahnil v Sočo, iskalno akcijo prekinili

Soča, iskalna akcija
1/4
PU Nova Gorica Soča, iskalna akcija
Na terenu ob Soči je bilo danes prek 30 pripadnikov različnih reševalnih služb in policije.

Pripadniki policije in reševalnih služb so zjutraj nadaljevali v soboto pozno zvečer prekinjeno akcijo iskanja pogrešanega 23-letnega poljskega študenta, ki je v soboto padel v reko Sočo. V današnji akciji, ki so jo popoldne začasno prekinili, pogrešanega niso našli. Policija bo z aktivnostmi, da bi ga našli, nadaljevala tudi v prihodnjih dneh.

Poljak je skupaj s štirimi znanci različnih narodnosti, študenti iz študentske izmenjave, v soboto okoli 14. ure odšel iz kampa Korita v kraju Soča proti Lepeni. Okoli 17. ure so prispeli v bližino kraja Velika soška korita, kjer so se ustavili.

Soča, iskalna akcija | Avtor: PU Nova Gorica PU Nova Gorica
Po navedbah Policijske uprave (PU) Nova Gorica je 23-letni Poljak s pešpoti sestopil nižje do roba skale nad kanjon reke Soče, kjer je izgubil ravnotežje in omahnil preko skalnega previsa v reko. Po padcu v Sočo je Poljak plaval po kanjonu še nekaj deset metrov, nato pa se je za njim izgubila vsakršna sled. Takoj po dogodku je eden od znancev na pomoč poklical reševalce regijskega centra za obveščanje.

Stekla je iskalna akcija in poleg bovških policistov so bili na kraj dogodka napoteni tudi pripadniki Gorske reševalne službe Bovec in prostovoljni gasilci iz Bovca. Policisti in reševalci so pregledali območje od mesta padca v reko do brvi v kraju, imenovanem Podklanec pri vasi Soča. Kljub intenzivnemu iskanju pogrešanega moškega do noči niso našli. Iskalno akcijo so prekinili in jo nadaljevali danes zjutraj.

V današnji iskalni akciji so poleg policistov in pripadnikov gorske policijske enote sodelovali  v večjem številu tudi pripadniki gorske reševalne službe in gasilci, prav tako so se jim pri iskanju pridružili tudi policisti Generalne policijske uprave (GPU), ki območje pregledujejo s pomočjo drona, in pripadniki specialne enote GPU, so sporočili iz PU Nova Gorica. Na terenu ob Soči je bilo danes prek 30 pripadnikov različnih reševalnih služb in policije, so sporočili iz PU Nova Gorica.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.