Slovenija > Črna kronika
46 ogledov

Iskal duhove, našel smrt

Viadukt pri mestu Statesville, kjer se je leta 1891 zgodila železniška nesreča, Žurnal24 main
Tragična nesreča vlaka v ameriški zvezni državi Severna Karolina iz leta 1891 med prebivalci še vedno buri domišljijo. Med iskanjem duhov ponesrečencev vlaka je tokrat pravi vlak povozil moškega.

29-letni Christopher Kaiser iz mesta Charlotte je namreč skupaj z drugimi iskalci duhov ob obletnici nesreče 27. avgusta na viaduktu čakal, da bo pripeljal "vlak duhov" in da bo lahko slišal krike tistih, ki so leta 1891 umrli v nesreči vlaka.

A je namesto tega pripeljal pravi vlak in kot je za televizijsko postajo CNN dejal tamkajšnji prvi policijski šerif Darren Campbell so morali lovilci duhov teči 45 metrov, da so lahko ubežali vlaku. Slednji pa je bil na žalost prehiter za Christopherja, ki je v nesreči izgubil življenje. 

V mestu Statesville je namreč še danes živa legenda, da se vsako leto na obletnico železniške nesreče lahko sliši krike ponesrečencev in zavore vlaka, ki je 27. avgusta leta 1891 iztiril in zgrmel v globino.

Ob 50-ti obletnici nesreče je tako neka ženska dejala, da je slišala krike okoli 30 ljudi, ki so v nesreči izgubili življenje. Sto let po nesreči pa so začeli prodajati tudi majice in druge spominke, ki so bili povezani z nesrečo. Takrat je na "vlak duhov" čakalo kar 150 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.