Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Iskal službo, pristal v zaporu

ameriška policija Shutterstock
Američan Bobby Coley je po razgovoru za službo pristal v zaporu. Policisti so namreč po pregledu njegove kriminalne kartoteke ugotovili, da je osumljen umora prve stopnje iz leta 1975.

Po razgovoru za službo je Coleyjev bodoči delodajalec na policiji še preveril, ali ima 63-letni Coley, ki prihaja iz jugovzhoda ameriške zvezne države Washington, morebitno kriminalno preteklost.

Ugotovil je, da je zoper njega razpisan priporni nalog. Ker pa si je Coley želel oprati ime, se je odpravil na policijsko postajo. Pri tem pa se mu ni niti sanjalo, da ga policija išče zaradi umora.

"Sprva nismo našli ničesar, zato smo šli preverjat sodne spise in šele takrat ugotovili, da je zoper njega razpisan priporni nalog za umor prve stopnje," je dejal policist Darren Popkin, poroča NBC Washington.

Umor iz leta 1975

Coley naj bi bil osumljen umora Leopolda Lynwooda Chromaka, ki je izginil 26. julija leta 1975. Dva dni zatem je njegova žena prijavila njegovo izginotje.

Kljub večletni preiskavi policija njegovega trupla ni nikoli našla. Je pa leta 1984 prišla do novih sledi in ugotovila, da je umor naročila njegova žena.

Frances Chromak je najela tri morilce, Griffina, Smittyja in Bobbyja Coleyja, da bi ubili Chromaka, saj se ga je zaradi njegove nasilnosti (kot poroča Oregon Live.com, jo je večkrat pretepel, silil naj bi jo v seks s psom in slednjega kasneje tudi ubil) želela dokončno otresti.

Leta 1984 je tako policija Coleyja prijela in nekaj dni je preživel za rešetkami, a ga je kasneje izpustila. Moški tako vse do danes ni vedel, da primer takrat očitno ni bil zaključen in da je bil zoper njega še vedno razpisan priporni nalog.

Chromakova žena si je spremenila ime

Pred detektivi je tako zdaj zelo zahtevna naloga, saj morajo spet odpreti primer in poiskati priče, ki so policiste leta 1984 pripeljale do omenjenih treh osumljencev.

Prav tako niso našli trupla in nobenih resnih dokazov, ki bi kakorkoli kazali na to, da je Coley dejansko umoril Chromaka.

Morda bodo uspeli še enkrat priti do Chromakove žene, ki se je medtem preimenovala v Barbaro Ann Stevens in ki naj bi bila še vedno živa.

Težka naloga za preiskovalce

Javni tožilec je od sodišča zahteval, da Coleyja, dokler ne predložijo novih izsledkov preiskave, izpustijo iz zapora, a se je sodnik odločil, da bo dal policistom še nekaj dni časa.

Triinšestdesetletnika je tako brez možnosti plačila varščine poslal v zapor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.