Slovenija > Črna kronika
215 ogledov

Italija: zaradi pomote aretirali Andreja Šiška

Italijanska policija Shutterstock
Andrej Šiško je bil v Italiji aretiran, saj kljub temu da je kazen že odslužil, tiralice proti njemu niso umaknili.

Bivši vodja Viol, član Hervardov in pravnomočno obsojen zaradi poskusa umora Andrej Šiško je bil danes znova aretiran, poroča Večer.

S partnerico in štiriletno hčerko je včeraj krenil na dopust, danes okoli 12. ure pa so ga obkolili policisti in mu ukazali, da mora z njimi.

"Nič mi ni bilo jasno, težko sem se sporazumel z njimi, saj nihče ne govori angleško. Razumel sem le, da moram z njimi, češ da me v Mariboru iščejo zaradi umora. Skoraj me je kap. Naposled je nekdo od njih le razložil, da so me aretirali na podlagi mednarodne tiralice iz leta 2008," je za Večer povedal Šiško.

Ta je kazen za poskus umora sicer že odslužil, tiralica pa očitno ni bila umaknjena. Šiška so policisti v Italiji tudi že izpustili. Na sodišču so za Večer povedali, da so tiralico preklicali že septembra 2008.

Šiško je bil zaradi poskusa umora leta 2006 obsojen na dveletno zaporno kazen, nato je višje sodišče kazen znižalo za dva meseca. Šiško in soobtoženi Matjaž Jerič naj bi 11. avgusta 1992 v Brestrnici pri Mariboru v avtomobil Milana Klementa nastavila eksplozivno napravo, ki naj bi jo izdelala s pomočjo dolgoletnega poslanca Zmaga Jelinčiča. Zadnjega je sodišče obtožb oprostilo.

Komentarjev 4
  • zic 23:14 14.julij 2012.

    za barabe ni nikoli pomote...

  • depresija 18:42 11.julij 2012.

    @recesija - a si dislektičen al mal mešaš hruške pa jabuke?! V članku je govor še o JELINĆIĆU in ne Jankoviću... še enkrat preber pa ne omedlevi!

  • recesija 18:24 11.julij 2012.

    Le zakaj? Šiško je svoje odsedel, Janković pa (še) ne!