Slovenija > Črna kronika
106 ogledov

Ivan Zidar noče v zapor

Ivan Zidar Borut Farčnik Benjamin Kovač
Nekdanji prvi mož propadlega gradbenega velikana SCT Ivan Zidar se je pritožil na odločitev ljubljanskega okrožnega sodišča, ki je zavrnilo njegovo prošnjo za ponovni odlog prestajanja 14-mesečne zaporne kazni v zadevi Čista lopata in ga poslalo za zapahe.

Višje sodišče o njegovi pritožbi še odloča, so pojasnili na okrožnem sodišču. Odločitev ljubljanskega okrožnega sodišča, ki je zavrnilo Zidarjevo prošnjo, tako še ni pravnomočna.

Ivan Zidar | Avtor: Nik Rovan Nik Rovan

Okrožno sodišče je Zidarju odhod za zapahe odložilo že oktobra 2013 zaradi ugotovitev izvedencev, da so njegove zdravstvene težave takšne, da za prestajanje kazni ni in niti ne bo sposoben. Še preden se mu je iztekel odlog v začetku oktobra 2014, je Zidar zaprosil za ponovno odložitev in sodišče mu je odhod v zapor prestavilo do 20. novembra 2015. Pred iztekom tega roka je na sodišče vložil novo prošnjo za odlog.

Komisija: "Zaradi slabega zdravja ni zmožen prestajati kazen"

Komisija za fakultetna izvedenska mnenja ljubljanske medicinske fakultete, ki je na zahtevo sodišča ugotavljala Zidarjevo zmožnost za odhod za zapahe, je po pisanju Dela ugotovila, da zaradi slabega zdravstvenega stanja ni sposoben prestajati zaporne kazni v zadevi Čista lopata, saj da je njegovo zdravje še slabše, kot je bilo ob izdelavi prejšnjega mnenja.

Zoper nekdanjega prvega moža SCT sicer poteka več kazenskih postopkov, vendar zaradi zdravstvenih težav ne hodi niti na sodišče. V zadevi Čista lopata je vložil tudi ustavno pritožbo, Okrožno sodišče v Ljubljani pa je v torek nad njim tudi znova začelo postopek osebnega stečaja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 19
  • gornik 18:06 20.januar 2016.

    Z gumi štrudlnom ga dobro nafutrat, pa bo stric rad krenil v arest.

  • motorka57 14:56 20.januar 2016.

    ....kaj NOČE ?? Jaz tud nočem met 500 € plače,pa jo moram uzet. K' pa noče v arest,mu je treba pa vse premoženje uzet,prodatin poplačat vse kar je dolžen.Če pa neb blo zadost pa na gavge z njim,pa bo se ...prikaži več preseraval NOČE !!!!

  • Senior 14:53 20.januar 2016.

    Mogoče mu še bo, ampak je preveč varovan in ni šans.