Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Iz cerkve poskušali ukrasti skrinjo z denarjem

Policijski trak. Nik Rovan
Sevniški policisti so sinoči prijeli storilce, ki so vlomili v cerkev. Iz cerkve so poskušali ukrasti skrinjo z denarjem

Osumljenci so nekaj pred polnočjo vlamljali v cerkev na območju Policijske postaje Trebnje. Policista sta 34-letnega storilca prijela pred cerkvijo in ga vklenila, v cerkvi pa še 34-letnega in 32-letnega osumljenca.

Eden izmed storilcev je čakal pri osebnem avtomobilu, druga dva pa sta z orodjem preščipnila kovinsko rešetko in vlomila skozi okno. Iz cerkve sta poskušala ukrasti skrinjo z denarjem, ki sta jo že pripravila za transport, so sporočili iz PU Novo mesto.

Trebanjski policisti so osumljencem odvzeli prostost in jih pridržali. Opravili so ogled kraja kaznivega dejanja in zasegli osebni avtomobil. Vse tri osumljence so policisti že večkrat obravnavali zaradi kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete in kaznivih dejanj z elementi nasilja. S kazensko ovadbo bodo trojico privedli k preiskovalnemu sodniku.

Komentarjev 2
  • nina 15:06 09.avgust 2012.

    Ne podpiram kriminala to pa ja sem verna vzgojena za pravico in resnico vendar ne hodim v cerkev, ker tam samo nakladajo in lažejo.Sama imam vero in verujem.če morem pomagam,škodujem pa nobenemu tisti.ki imajo preveč smeti jih pometejo in vržejo drugim na prag.

  • Lavdan 12:56 03.avgust 2012.

    Cerkev že tako nima denarja, pa še tisto malo ga hočejo ukrasti. Seveda lažje je okrasti cerkev kot banko.