Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Iz denarnice sta mu izpulila denar

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Novogoriški policisti so v sredo obravnavali drzno tatvino v Novi Gorici. Dva moška sta oropala starejšega občana in ga oškodovala za več kot 2000 evrov.

Neznanca sta ustavila 74-letnega občana in mu v prodajo ponudila uro, za katero sta trdila, da je zlata. Eden izmed moških je govoril v srbohrvaškem jeziku. Nepridiprava sta mu v pogovoru med drugim dejala, da nujno potrebujeta denar, ker naj bi se znašla v težavah. Oškodovanec ure ni hotel kupiti in je njuno ponudbo odklonil.

Kljub temu sta moška vztrajala, nato pa ga prosila, ali jima pokaže, kakšni so videti evrobankovci. Ko je odprl denarnico, sta mu neznanca iz nje izpulila ves denar in mu istočasno v žep porinila uro, ki sta mu jo hotela prodati. Nepridiprava sta po kaznivem dejanju odšla vsak na svojo stran.

Oškodovanec je ostal brez 2000 evrov, ki jih je tik pred tem dvignil na banki, in brez druge gotovine, ki jo je imel že prej v denarnici.

Po doslej zbranih ugotovitvah sta tatova stara med 50 in 55 let, visoka med 170 in 175 centimetri. Eden od storilcev je bolj podolgovatega obraza, sivih, srednje dolgih las, oblečen v sivkast plašč in svetlejšo srajco, nosil pa je sive hlače. Drugi moški je debelejše postave, okroglega obraza in oblečen v črno jakno iz blaga, temnejše hlače, nosil pa je tudi pleteno kapo.

Policisti pozivajo vse morebitne priče, ki bi o tem kaznivem dejanju karkoli vedele oziroma nudile koristne informacije, naj pokličejo interventno številko policije 113 ali se zglasijo na najbližji policijski postaji ali pokličejo anonimni telefon 080 1200.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.