Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

Iz deroče reke reševali avto z dvema otrokoma

pogumna policista PU Kranj
Policistom, ki so najprej zavarovali avtomobil, nato pa otroka in moškega spravili na varno, so pomagali tudi domačini.

Skofjeloški policisti so se včeraj pozno popoldan odzvali klicu na 113, v katerem jim je bilo javljeno, da je pri Soteski na Skofjeloškem obmocču v Sori obtičalo vozilo, v njem pa ni nikogar,  Policisti so bili  na kraju v nekaj minutah, kjer so ugotovili, da je situacija skrajno resna in ne povsem takšna kot je bilo javljeno.

V avtomobili dva otroka in voznik

Avtomobil je bil na sredini reke, voda je segala že do polovice vozila, v njem pa sta bila mlajša otroka in voznik, kar so povsem drugačne okoliščine kot v prijavi na 113, je sporočil Bojan Kos iz PU Kranj.

Pomagali tudi občani

Eden od policistov je v tistem trenutku s še dvema občanoma nesebično skočil v reko. Najprej so z vrvjo zavarovali avtomobil, da so policistka in se drugi prisotni ob reki lahko preprečili odnašanje avtomobila, potem pa so otroka in moškega z vozila spravili na varno. Avtomobil so z reke potegnili gasilci.

Narasla reka

Reka je na tem mestu siroka okoli 15 metrov, običajno pa visoka do pol metra, vendar je bila včeraj situacija povsem drugačna, saj je reka narasla za več kot meter in je bila ponekod visoka preko 1,5 metra.

Voznik precenil moč reke

K sreči ob nespametnem ravnaju voznika, ki je precenil moč in višino narasle reke, ni bil nihce poškodovan, kar pa ne pomeni, da niso bila ogrožena zivljenja. Situacija je bila skrajno resna in zelo nevarna, samo hiter odziv ljudi in policistov pa je preprecil novo in povsem nepotrebno katastrofo.

dežurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Lavdan 21:02 26.junij 2015.

    Ata se je odločil, da bo otrokom pokazal, da ima amfibijo. Tepec je imel srečo, da se ni otrokom kaj zgodilo.