Slovenija > Črna kronika
38 ogledov

Iz gostilne v pripor

1/5
Žurnal24 main
V Hotinji vasi je domačin s plinom namenoma povzročil eksplozijo stanovanjske hiše. Poškodovan naj ne bi bil nihče, policisti so ga priprli.

"Predstavljajte si dvonadstropno hišo, ki je zravnana s tlemi," nam je prizor v Hotinji vasi po eksploziji poskušal razložiti tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor, Bartolo Lampret. "Ne vidi se ničesar, tudi plinske jeklenke, zaradi katerih naj bi prišlo do eksplozije, so prekrite z ruševinami," dodaja Lampret. Policisti se trenutno s pomočjo bagra poskušajo dokopati do karkšnihkoli dokazov, ki bodo pomagali razjasniti primer.

Lastnika hiše so že prijeli, po naših neuradnih podatkih v gostilni v Slivnici. "Potrdim lahko le to, da smo ga res prijeli in da so policisti z njim opravili razgovor," je povedal Lampret.

Nekaj pred 15. uro smo izvedeli, da so policisti v razgovoru izsledili, da gre pri dejanju 35-letnega domačina iz Hotnje vasi za utemeljen sum povzročitve splošne nevarnosti, zato so ga zadržali v priporu.

Prestrašeni sosedje
Po prvih še precej skopih informacijah naj bi domačin srednjih let s plinom povzročil eksplozijo v stanovanjski hiši. Po naših informacijah naj bi bil sam tudi lastnik hiše, ki naj bi jo podedoval od staršev.

Eksplozija je odjeknila okrog pete ure zjutraj, so povedali sosedje, ki jih je močan pok izjemno prestrašil.

Zgovorne so tudi fotografije posledic eksplozije, ki si jih lahko ogledate v galeriji.

Močna eksplozija je stanovanjsko hišo tako rekoč zravnala s tlemi, ostale so le ruševine, povzročila pa je poškodbe tudi sosednjih hiš; poškodovana so okna, ograje, tudi osebni avtomobili.

V eksploziji po naših prvih podatkih ni bil poškodovan nihče. Povzročitelja so našli v sosednji vasi, v Slivnici, in sicer v gostilni. Razlog njegovega dejanja za zdaj še ni znan, ravno tako ne materialna škoda, ki jo je eksplozija povzročila.

Na mestu eksplozije policisti še vedno opravljajo ogled kraja, ugotavljajo vzroke eksplozije in zbirajo obvestila.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.