Slovenija > Črna kronika
37 ogledov

Iz hišnega pripora napadal ženske

Nasilje nad ženskami Shutterstock Fotografija je simbolična.
Pridržani moški naj bi v zadnjih štirih mesecih napadel štiri ženske.

Ljubljanski policisti so bili v soboto zjutraj obveščeni o kaznivem dejanju, povezanem s spolnim nasiljem. Kriminalisti in policisti so na podlagi obvestil in dokazov v soboto popoldne odvzeli prostost 32-letnemu Ljubljančanu, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Po sobotnem napadu v pridržanju

Med preiskavo so ugotovili, da je osumljeni v soboto okoli 5.30 v Ljubljani najprej sledil nato pa fizično napadel mlajšo žensko. Večkrat jo je udaril ter poskusil spolno napasti. Žrtev je dobila poškodbe, osumljeni pa je s kraja pobegnil.

Osumljeni, ki je zdaj v policijskem pridržanju, bo s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Sodnik ga je enkrat že izpustil

Moški je sicer znan policiji in tudi sodišču. Po dveh napadih oziroma poskusu posilstva na območju Bežigrada v začetku decembra lani je policija moškega izsledila in ga s kazensko ovadbo privedla k preiskovalnemu sodniku. Ta je moškega izpustil na prostost.

Osumljeni bi moral biti v hišnem priporu

Policisti so nadaljevali preiskavo in naknadno ugotovili, da je osumljeni podobno dejanje storil že konec novembra lani v središču Ljubljane. Zaradi novih dejstev so policisti osumljenemu ponovno odvzeli prostost in ga zaradi suma poskusa posilstva privedli k preiskovalnemu sodniku, ki pa je zanj odredil hišni pripor. Ta je še vedno v veljavi.

Po zakonu o kazenskem postopku sodišče nadzoruje izvajanje ukrepa hišnega pripora samo ali preko policije. Ta sme vsak čas, tudi brez zahteve sodišča preverjati izvajanje tega ukrepa.

Komentarjev 4
  • Minerva 14:05 16.april 2013.

    Če tak izmeček počiš odgovarjaš kot za človeka. Sodniki imajo pa taka navodili za delo. Naj se raja ukvarja s kurjimi tatovi in posiljevalci nam eliti, ki jim kozimo do golih kosti pa naj dajo mir.

  • nja 10:43 16.april 2013.

    tale res ni za med ljudi. Preprosto NI. Ker je prenevaren. hudiča no. Serijski posiljevalec ne sme nikoli več videt prostosti, ker bo vedno napadal ženske. A to jim ni jasno? ma ni čudno, da ne zaupamo sodstvu in pravnim ...prikaži več postopkom in da marsikdo raje sam vzame zadeve v svoje roke! Znani povratnik, pa ga spustijo v "kao" hišni pripor. A mi nismo tolk napredni, da bi imeli el. zapestnice in ves čas nadzirali gibanje?

  • Žurnalček 20:13 15.april 2013.

    Tale sodnik mora letet iz službe ampak res na glavo , z poprejšnjo brco v rit !! Državi pa na znanje. Imamo norce , katerim je potreben vsak mesec , vsaj po zgoraj prečitanemu , en sex. Ali ni cenejše ...prikaži večše , da mu država pošlje prostitutko in imamo pred njim mir, kot da se dogaja tole in pa smešnica kot drugo od strani pravosodja !