Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Iz hlač potegnil drogo

prepovedane droge
1/3
PP Gorišnica
Tri mlajše moške je izdal vonj, ki je buhnil v policiste, ko so opravili kontrolo vozila.

Policista Policijske postaje Gorišnica sta v torek nekaj pred 21. uro na lokalni cesti v Zamušanih ustavila vozilo, v katerem so bili 22-letni voznik in 25-letni sopotnik iz Gorišnice in 21-letni sopotnik iz Stojnec.

Policista sta v vozilu zaznala močan vonj po konoplji, ob kontroli pa pod voznikovim sedežem opazila PVC-vrečko s posušenimi vršički konoplje. Najstarejši je iz svojih hlač potegnil še eno PVC-vrečko, v kateri so bili prav tako posušeni vršički konoplje. Policistoma je obenem predal digitalno tehtnico in škarjice. Preliminarni test na prepovedane droge je potrdil, da je v vrečkah prepovedana droga, in sicer skupno 186,29 grama konoplje.

Policista sta jim zaradi utemeljenega suma neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami odvzela prostost in jih pridržala.

Pri vozniku so opravili tudi test, ki pokaže prisotnost prepovedanih drog v telesu, ki je bil pozitiven. Zato so odredili še strokovni pregled v Splošni bolnišnici Ptuj. Po prejemu rezultatov strokovnega pregleda bo zoper voznika podan obdolžilni predlog pristojnemu sodišču zaradi vožnje pod vplivom prepovedanih drog.

Preiskali tudi domove

Pri vseh treh so policisti včeraj opravili hišne preiskave. Pri tem so našli še več tehtnic in pribora za uživanje prepovedanih drog, poleg tega pa še eno PVC-vrečko, v kateri so bili delci suhe konoplje, eno papirnato vrečko z dvema vršičkoma konoplje in zavitek iz alufolije, v kateri je bila bela praškasta snov; tudi zanjo policisti sumijo, da je prepovedana droga.

Po prejemu vseh potrebnih analiz bodo policisti vse tri kazensko ovadili. Grozi jim kazen od enega do desetih let zapora.

Komentarjev 2
  • Renato Verlak 00:00 17.januar 2014.

    napiše se iz Stojnc ne iz Stojenc.

  • frogstomp 14:39 16.januar 2014.

    potrata sredstev. škoda se dela ljudje!