Slovenija > Črna kronika
50 ogledov

Iz maščevanja ga je večkrat ustrelil in ubil

lisice Shutterstock
Sojenje za umor ptujskega gostilničarja Franca Klinca bodo morali ponoviti že četrtič, primer pa se zaradi okuženosti vseh sodnikov s Ptuja seli na murskosoboško okrožno sodišče.

Nekdanji policist Milan Volgemut, ki je v priporu že več kot leto dni, je bil enkrat sicer že obsojen, a je bila sodba razveljavljena; ptujsko sodišče ga je junija lani že obsodilo na 20 let zapora, a je nato decembra višje sodišče v Mariboru sodbo razveljavilo. Tožilstvo namreč obtoženemu umora ni dokazalo z neposrednimi dokazi, pač pa zgolj z indici, ki pa jih sodnica Biserka Rojic po mnenju višjega sodišča ni znala sestaviti v logično zaporedje oziroma trdno dokazno verigo.

Januarja letos se je sojenje na ptujskem sodišču zato začelo znova, tokrat pod vodstvom sodnika Marjana Strelca, a se je zapletlo že na prvi obravnavi. Kot piše Večer, je tožilka Diana Šeruga Sagadin v spis vložila dopolnitev kazenske ovadbe, za katero se je kmalu izkazalo, da je nastala na podlagi nezakonitega dokaza. Ker pa se je sodnik seznanil z nezakonitim dokazom, je nato sam predlagal svojo izločitev.

V tretjem poskusu je zadevo prevzela sodnica Katja Kolarič, a tudi tokrat so obrambo zmotili novi dokazi tožilstva, ki so se pojavili v spisu. Nanašali so se namreč na dokaze iz sporne dopolnitve kazenske ovadbe, ki je bila predhodno izločena iz spisa, zaradi česar je bil iz primera izločen še zadnji sodni senat, ki dotlej ni bil okužen.

Maščevanje

Takrat 59-letnega gostilničarja Franca Klinca so 6. decembra 2013 našli mrtvega v njegovem lokalu na Ptuju. Tožilstvo je krivdo pripisalo Volgemutu, ki naj bi sredi noči Klinca petkrat ustrelil v različne dele telesa, zaradi česar je na kraju dogodka umrl.

Ob tem naj bi Klincu ukradel 170 evrov, poleg koristoljubja pa naj bi Volgemuta po navedbah tožilstva h kaznivemu dejanju gnala še želja po maščevanju, saj naj bi ga Klinc obtožil tatvine in požiga lovskega doma nekaj mesecev prej.

Komentarjev 1
  • Janez_53 12:21 08.april 2015.

    In vsi ti sodniki nenehno dobivajo plačo, čeravno ne znajo primera končati kot se spodobi??? Kdo še sploh lahko verjame v sposobnosti sodnikov?