Slovenija > Črna kronika
2200 ogledov

Ljubljana: Iz skladišča ukradli orožje, tudi bombometa

Policija Gregor Prebil
Policijska uprava Ljubljana je potrdila, da obravnavajo vlom v poslovni prostor, iz katerega so odtujili več orožja.

S PU Ljubljana so sporočili, da je bilo iz poslovnega prostora odtujenih več deset različnih kosov orožja, večinoma kratkocevnega. Med odtujenimi kosi pa sta tudi dva bombometa. Gre za orožje, ki je po zakonu opredeljeno kot prepovedano orožje in orožje, za katerega je potrebno dovoljenje in katerega prodaja ni dovoljena posameznikom. Petrič je pojasnil, da imajo trgovine, ki so registrirane za tovrstno dejavnost, vojaško orožje le pod določenimi pogoji, ne smejo pa ga prodajati posameznikom. Storilci so odnesli le del orožja, ki je bilo v poslovnih prostorih. 

Vodja sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana Damjan Petrič je povedal, da se je vlom zgodil v noči na sredo. Neznani storilci so z vlomom in drugim premagovanjem ovir prišli v poslovne prostore podjetja, ki se ukvarja s prodajo orožja.

Vse od prijave kaznivega dejanja do danes opoldne je potekal ogled in pregled in pregled bližnje in širše okolice z namenom zavarovanja sledov in predmetov, ki bi služili kot dokaz v nadaljnjih postopkih. Policija vse od srede izvaja intenzivne aktivnosti za izsleditev storilcev in odtujenega orožja. Pri tem sodelujejo tudi s partnerskimi službami doma in s tujimi varnostnimi organi. 

Objekt, v katerega so vlomili, je bil tehnično varovan. Nadzor in pristojnost nad tehničnim varovanjem opravlja inšpekcija, ki deluje v okviru Ministrstva za notranje zadeve. 

Policija nadaljuje z delom, zato več podatkov za zdaj zaradi interesa preiskave ne razkriva. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Mali Miha 16:27 15.januar 2019.

    Bombonomet je Grinč ukradel že pred prihodom Božička.

  • glicinija 21:32 11.januar 2019.

    ali rabijo za nov partizanski film, mogoče pa za parado v Dražgošah

  • glicinija 16:31 11.januar 2019.

    so že popravili streho