Slovenija > Črna kronika
3 ogledov

Iz Španije v Ljubljano dobavljal drogo

droga, marec PU Ljubljana
Policisti in kriminalisti Policijske uprave Ljubljana so v nedeljo odvzeli prostost 39- in 29-letnemu moškemu iz okolice Grosupljega zaradi suma storitve večjega števila kaznivih dejanj s področja nedovoljenega prometa s prepovedanimi drogami.

Kriminalisti so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo tovornega vozila v Ljubljani. Med preiskavo so 39-letnemu vozniku tovornega vozila zasegli okoli 4,5 kilograma prepovedane konoplje in okoli 130 gramov prepovedane droge konoplje smole, 19 mobilnih telefonov, samozapiralne vrečke in elektronsko tehtnico.

Policija je z izvajanjem klasičnih policijskih nalog in prikritih preiskovalnih ukrepov ugotovila, da se je osumljeni vrnil s službene poti iz Španije, kjer je prepovedano drogo tudi nabavil od neznanega dobavitelja. V preiskavi so ugotovili, da je prepovedano drogo dostavljal 29-letnemu osumljencu v Ljubljano, ta pa je poskrbel za nadaljnjo preprodajo. Osumljena sta bila s kazensko ovadbo privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.