Slovenija > Črna kronika
4080 ogledov

Iz vozil reševali ukleščene osebe

Nesreča
V nesreči je bilo sedem poškodovanih ...

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje je prišlo včeraj nekaj pred štiro uro popoldan na Koroški cesti v Ravnah na Koroškem do prometne nesreče z udeležbo treh osebnih vozil. V nesreči se je poškodovalo sedem oseb, ki so jih reševalci ZRCK Ravne na Koroškem prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Poklicni gasilci KGZ Ravne na Koroškem so protinaletno in protipožarno zavarovali mesto nesreče, na vozilih odklopili akumulatorje, s tehničnim posegom iz vozil rešili ukleščeni osebi, pet poškodovanih pa iznesli iz vozil.

Posledice prometne nesreče, v kateri je eno vozilo poškodovano, dve pa uničeni, so s cestišča odstranili dežurni delavci Cestnega podjetja VOC Celje. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Dve nesreči na Goriškem

V soboto popoldan je na Cankarjevi ulici v Novi Gorici voznik z osebnim vozilom povozil otroka. Poškodovanemu otroku so nudili pomoč gasilci JZGRD Nova Gorica in reševalci NMP Nova Gorica. Fotografija zgoraj je simbolična.

V nedeljo ob šesti uri zjutraj pa  se je pri kraju Ročinj na regionalni cesti prevrnilo osebno vozilo pod cestišče. Poškodovana je bila ena oseba, ki so jo oskrbeli reševalci NMP Nova Gorica in odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Na kraju so posredovali tudi poklicni gasilci JZGRD Nova Gorica in policija.

Okoli šeste zjutraj je prišlo do nesreče tudi v Zadlogu pri Idriji, ko je osebni avto zapeljal s cestišča in se prevrnil na bok. V vozilu je ostala ukleščena oseba. Posredovali so gasilci PGD Idrija, ki so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo, postavili avto na kolesa in nudili pomoč pri oskrbi poškodovanca.

Tudi v Ljubljani počilo

V soboto sta pred sedmo uro zvečer na križišču Vilharjeve in Topniške ulice v Ljubljani trčili osebni vozili. Ljubljanski poklicni gasilci so odklopili akumulatorja na vozilih, poškodovanih na srečo ni bilo.

Kot smo pisali, so ceste sicer ponoči spet terjale življenjenje.

Policisti Tragično Slovenija Reševalci mu niso mogli več pomagati

 

 

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.