Slovenija > Črna kronika
9 ogledov

Iz zapora gre lahko, če se poroči s posiljevalcem

Ženska muslimanka Reuters
21-letna Afganistanka je pristala v zaporu, ker jo je posilil mož njene sestrične. V zaporu je rodila otroka. Oblasti so jo pomilostile, zato da bi se poročila s posiljevalcem.

"Ne morem dopustiti, da to nebogljeno bitje v zaporu preživi svoja prva leta življenja. Zato sem se odločila, da se poročim s posiljevalcem," naj bi dejala Gulaz.

Dekle je pomilostil afganistanski predsednik Hanid Karzai. "Vprašali so me, ali si želim začeti novo življenje. Če bi se namreč poročila s tem moškim, bi me izpustili," je rekla Gulaz, ki si želi oprati ime družine. Po besedah tiskovnega predstavnika je bila vse skupaj njena odločitev, nihče naj ji ne bi dal na izbiro poroko s posiljevalcem.

" Ni njena odločitev"

Vendar Gulazin odvetnik trdi, da je zgodba precej drugačna. "Gulaz mi je rekla, da se v primeru, da bi lahko izbirala ne bi nikoli poročila s posiljevalcem. Saj je zaporu že 12 let in če se v vseh teh letih ni odločila za poroko z njim, zakaj bi se sedaj?“

Na primer opozorila EU

Na omenjeni primer, ki ni edini, je z dokumentarnim filmom opozorila tudi Evropska unija. Širnemu svetu je želela z zgodbo deklet, med njimi tudi Gulaz, prikazati kaj se v resnici dogaja v Afganistanu. Pretreslijva zgodba je ljudi po svetu spodbudila, da so s peticijo zbrali pet tisoč podpisov in jih poslali afganistanskemu predsedniku, ter ga prosili za pomilostitev Gulaz.

CNN je kasneje objavil tudi intervju z Gulaz, ki je nazorno opisala posilstvo. "Zaprl je vrata in okna. Ko sem začela kričati mi je na usta položil roko. Nisem upala povedati, da me je posilil, saj bi bilo to sramotno za našo skupnost.“

Sama sicer ni poročena, je pa poročen njen posiljevalec in sicer z njeno sestrično. In prav zaradi tega, do visoke nosečnosti ni želela povedati, da pod srcem nosi otroka poslijevalca. Ko se je izvedelo, pa je pristala v zaporu.

Komentarjev 3
  • privat 08:32 26.december 2011.

    križar / 05.12.2011, 06:34 zakaj pa vse verjameš...to je vse politika velisil...mi smo dobri - oni pa so nerazumljivi,grozni,bavbavi..itd..

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 06:34 05.december 2011.

    Tole pa ne morem verjet,da se dogaja v 21. stoletju??Ta folk je zblojen in bolan na umu,namesto,da bi kretenu odrezal jajca za posilstvo,je kriva žrtev in zaprta zarad spolnih odnosov izven zakona?????

  • zic 12:34 03.december 2011.

    to je tolk bolan, da si sploh ne morem mislit?? sploh tale način razmišljanja in življenja...moral bi reči, naj delajo kar hočjo ampak ne morem ker mi je tole bolan so amena!?