Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Izbral je slabo skrivališče za ključe

(Foto: arhiv Zurnal24) Žurnal24 main
Gorenjska kronika: na Krvavcu se je poškodoval smučar, v okolici Radovljice pa so policisti obravnavali vlom - izkazalo se je, da je lastnik izbral slabo "skrivališče" za ključe od vhodnih vrat.

Včeraj okoli 14.40 so bili kranjski policisti obveščeni, da se je na smučišču Krvavec poškodoval smučar. "Policisti so ugotovili, da je 34-letni Ljubljančan pri smučanju padel. Pri tem se je poškodoval po glavi in tudi izgubil zavest. S helikopterjem je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti bodo o zbranih obvestilih seznanili pristojno državno tožilstvo," so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Prav tako včeraj so neznanci vlomili v stanovanjsko hišo v okolici Radovljice, od koder so odtujili tisoč evrov. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je oškodovanec imel pod predpražnikom pri vhodnih vratih "skrit" ključ vhodnih vrat, katerega je storilec tudi našel.

Policisti ob tem opozarjajo: "Prilika dela tatu in vlomilec bo raje izbral tisto stanovanje ali hišo, kjer bo za kaznivo dejanje najmanj ovir in tveganje za odkritje najmanjše. Stavba, v kateri ni nikogar, ker so stanovalci na primer na dopustu ali ki je očitno brez varovanja, bo bolj verjetno tarča vloma kot obratno. Posebno vabljiva za vlomilce so odprta vrata ali okna, razpoložljivo orodje za dostop (na primer zaboji, lestev, ki omogoča dostop do drugače nedosegljivih oken itd.), vrtnarsko orodje, s katerim lahko vlomilec nasilno vlomi, zapuščene žive meje ali visoke ograje in nenazadnje puščen ključ na 'skritih' mestih (pod predpražniki, za cvetličnimi lončki itd)."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.