Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Izdajal se je za direktorja in dvigoval denar

Novice: Sloveniji iz Bruslja 286 milijonov evrov manj denarja - Evri Shutterstock
50-letnik se je predstavljal za direktorja večih podjetij ter iz njihovih bančnih računov dvigoval gotovino.

50-letni Ljubljančan se je s ponarejenimi dokumenti predstavljal za direktorja podjetij ter v različnih bančnih ustanovah poskušal iz računov podjetij dvigniti gotovino, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Gotovino je nato nakazal na drug račun fizične osebe, iz katerega je gotovino tudi dvignil.

Dvignil 100.000 evrov, pri 350.000 mu je spodletelo

29. oktobra mu je tako uspelo preslepiti tri bančne ustanove, v katerih je skupno dvignil za okoli 100.000 evrov gotovine in tako oškodoval podjetje iz okolice Postojne.

Ponovno je poskušal 6. novembra, vendar mu 350.000 evrov ni uspelo dvigniti. Še tretjič je poskušal 12. novembra, ko je s ponarejenimi dokumenti opravil nakazilo v višini 60.000 evrov, a mu gotovine ni uspelo dvigniti iz računa, saj so bila sredstva na računu že zadržana. Dan kasneje, ko je ponovno poskušal dvigniti denar, so ga prijeli policisti.

Zaradi sumov storitve kaznivih dejanj goljufije, ponarejanja listin, zlorabe osebnih podatkov in pranja denarja so mu policisti odvzeli prostost. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.