Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Izdajal se je za serviserja

policija Nik Rovan
Neznanec je pod pretvezo skušal vstopiti v hišo, nato pa grozil in pobegnil.

Šempetrska policija je včeraj dobila prijavo o kršitvi javnega reda in miru v Opatjem selu. Po poročanju policistov je zaenkrat še neznani moški pod pretvezo, da je serviser za plinsko napeljavo, hotel pregledati plinski štedilnik v eni izmed tamkajšnjih hiš. Ker se je moški prijavitelju zdel sumljiv, ga je prosil za ustrezen identifikacijski dokument. Takrat je začel neznanec na domačina kričati, postal je nesramen in mu med potjo nazaj do avtomobila grozil s pretepom. Ko je opazil, da bo prijavitelj poklical policiste, se je odpeljal v neznano smer. Policisti neznanca še niso uspeli izslediti, zbirajo pa obvestila in dejstva glede kršitve, ki bi jim omogočila ukrepati proti storilcu, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Ob tem primeru policisti novogoriške uprave javnost opozarjajo na pomen samozaščite s preventivnim ravnanjem in zavarovanjem svoje lastnine. S tem lahko zmanjšamo priložnosti za vlome, rope in druga kazniva dejanja. Policisti svetujejo, da kaznivo dejanje takoj prijavite najbližji policijski postaji oziroma pokličete 113 ali anonimni telefon policije na 080 1200. Do prihoda policistov ničesar ne prijemajte in premikajte, saj se s tem lahko uničijo sledi, ki bi pripeljale do storilca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.